Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap ve Ethereum İçin Gözler 17 Kasım’a Döndü

Uniswap üzerinde bulunan Ethereum tabanlı dört likidite havuzunun 17 Kasım’da kapanacağının duyurulmasıyla birlikte Ethereum (ETH) ve UNI fiyatları konuşulur oldu. Uniswap topluluğu, konuyla ilgili görüşme yapmak için bir çağrı yaptı ve görüşme gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede, Uniswap likide havuzlarını uzatma ya da yeni bir havuz uygulamasına geçme gibi konularda herhangi bir mutabakata varılamadı.

Uniswap, Ethereum tabanlı 4 adet likidite havuzu çalıştırıyor. Bu havuzlar, 17 Eylül’de hizmete sunulmuştu. Aktarılanlara göre, 17 Kasım’da kapanacak olan havuzlar nedeniyle, yatırımcılar likiditenin geri çekilmesiyle birlikte UNI fiyatının düşmesi ve 1.1 milyar dolar değerindeki Ethereum’un Uniswap havuzlarından çekilmesi ihtimalinden endişe duyuyor.

Görüşmede neler konuşuldu?

Uniswap topluluk üyelerinden Monet Supply, topluluğa çağrıda bulundu. Ardından UNI ve Ethereum hakkında yaklaşık 1 buçuk saatlik bir görüşme gerçekleştirildi. Topluluk üyeleri; Ethereum ve Uniswap fiyatlarının ne yönde gideceği, pump&dump olup olmayacağı gibi bazı sorular üzerinde durdu. Potansiyel likidite havuzlarının da tartışıldığı görüşmede 2.4 milyar dolar değerini geçen 4 ETH tabanlı havuzlar kapandığında ne olacağına dair kimse net bir fikir beyan edemedi.

Bunun yanında, Uniswap’ten de çağrıya herhangi bir yanıt gelmeyince görüşme sonlandırıldı. Cointelegraph’ın haberine göre, Uniswap’ten herhangi bir teklif gelmediği için önümüzdeki hafta volatilite ciddi oranda artabilir.

Uniswap ve Ethereum likiditesi hakkında CoinMarketCap bir makale paylaşmıştı. Makalede, Uniswap ve Ethereum likide oranlarına değinildi. Uniswap güncel likidite oranı 3 milyar dolar seviyesinin üzerindeyken 24 saatlik hacmi de 213 milyon dolar oldu

uniswap-ethereumBazı kullanıcılar endişelerini Twitter’da paylaştı

Twitter kullanıcılarından Wangarian, UNI havuzlarının 17 Kasım’da kapanacağına dair birkaç tweet paylaştı ve endişesini şu şekilde dile getirdi:

17 Kasım’da UNI farming sona erecek. Şu anda yaklaşık 2.3 milyar dolarlık ETH bazlı fon, UNI farming için kullanılıyor. Bu da yaklaşık 1.1 milyar dolarlık bir Ethereum’un havuzlardan bırakılacağı anlamına geliyor. ETH fiyatı ne olacak sizce? Bana kalırsa belli oranda ETH bu havuzlardan çıkacak.”

uniswap-ethereum

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!