Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketi BitPay, BitPay Send’i Duyurdu

Kripto para şirketi BitPay, işletmeler için blockchain destekli bir toplu ödeme platformu olan BitPay Send’i duyurdu. Şirket, BitPay Send ile küresel ödeme işlemlerinin Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimleri aracılığıyla yapılmasını kolaylaştırarak daha çok şirketin ilgisini çekmeyi planlıyor.

Edinilen bilgilere göre BitPay Send, kripto para birimlerini satın almadan kullanmak isteyen kuruluşların kripto para birimi ile ödemelerini toplu bir şekilde yapabilmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca Send ile toplu bir şekilde bordro ödemeleri yapılabilecek ve müşteri geri ödeme veya ödül programlarını işleyebilmek de mümkün hale gelebilecek.

“BitPay Send ile ödemeler daha hızlı”

Kripto para şirketi BitPay’in CEO’su Stephen Pair, şirketin duyurulan yeni servisi ile alakalı açıklamaları kapsamında servisin amacından bahsetti. Geleneksel uluslararası ödeme yöntemlerinin kullanışsız ve yavaş olduğunu belirten Pair, ödemelerin artık daha hızlı ve daha düşük maliyetle yapılabileceğini söyledi.

Pair, küresel ödeme işlemlerinin kripto para birimleri aracılığıyla yapılabilme kolaylığının şirketlerin ilgisini çekebileceğini belirtti. “Send ile şirketler kripto para satın almadan veya varlıklarını yönetmekle uğraşmadan toplu ödemeleri çok kolay ve hızlı bir şekilde yapabilecek.”

Küresel ölçekte ödeme alıp göndermeyi kolaylaştırdığı için blockchain ödemelerinin benimsenmesinde artış olduğunu belirten Pair, Send’de döviz kuru ücretinin olmadığını açıkladı. Yalnızca %1’lik bir ücretin kesildiğini belirten CEO, Send ile şirketlere yurt içi ve sınır ötesi ödemeleri yapabilmenin diğer birçok toplu ödeme yöntemine kıyasla daha avantajlı olduğunu belirtti.

Send, bir süredir bir reklam platformu olan AdGate Media tarafından kullanılmaya başlandı. Platformun başkanı Dan Sapozhnikov, internet sitesine görüşlerini belirtirken Send’in getirdiği yeniliklere karşı görüşlerini olumlu yönde belirtti.

255 ülkede kullanılabiliyor

BitPay, şu anda tam 229 ülkede kullanılabilir durumda. Servisin kullanılabilir olduğu ülkelerde kullanıcıların bir üyeliğe ve bir kripto para cüzdanına sahip olmaları servisi deneyebilmek için yeterli olacak. BitPay’in kullanılabilir olduğu ülkelerin arasında Türkiye de bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!