Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CNBC Tweet Attı, Bitcoin Yatırımcıları Endişelendi

Brian Kelly, CNBC kanalındaki “Fast Money” programına katıldı ve programın bir kısmı Twitter üzerinden paylaşıldı. Bitcoin yatırımcıları ise CNBC’nin paylaştığı tweeti görünce endişelendi ve tepki gösterdi. Görünüşe göre bazı yatırımcılar, CNBC’nin attığı tweetleri Bitcoin için olumsuz bir gösterge olarak yorumluyor.

Bitcoin yatırımcıları için endişe kaynağı olan CNBC, 13 Kasım’da gerçekleşen Fast Money programında BKCM CEO’su Brian Kelly’i ağırladı. Programın sosyal medya üzerinde paylaşılmasıyla birlikte aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu bazı yatırımcılar, Twitter üzerinde endişelerini dile getirdi.

CNBC neden olumsuz bir gösterge?

U.Today’in haberinde, Jacob Canfield isimli traderın 2018 Ağustos ayında CNBC’nin attığı tweetler ve Bitcoin’in fiyat hareketleri arasındaki ters korelasyonu gösteren bir grafik paylaştığı aktarıldı.

bitcoin-yatırımcıları
Jacob Canfield’ın Bitcoin ve CNBC grafiği. U.Today

Bazı ünlü analist ve traderlar da CNBC’nin tweetine cevap vererek tepkilerini dile getirdi. Örneğin Josh Rager, “Bu tweeti silin!” derken Benjamin Bluntz da “Tam da kazanç elde etmişken görmek isteyeceğim bir şey gerçekten, teşekkürler” diyerek tepki gösterdi.

Programda neler konuşuldu?

CNBC sunucusu Melissa Lee, Kelly’e Bitcoin ve kurumsal BTC yatırımcıları hakkında kısa birkaç soru yöneltti. Kelly, yüksek statülü ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin yatırımı yaptıklarını dile getirmelerinin profesyonel yatırımcıların üzerindeki riskin bir kısmını aldığını ifade etti.

Kelly, konuşmasının devamında dijital dolar, dijital euro veya yuan gibi dijital merkez bankası paralarının Bitcoin’e rakip olamayacağını söyledi. Merkez bankalarının sınırlı sayıda arza sahip bir dijital para yaratamayacağına inandığını söyleyen Kelly, merkez bankalarının daha fazla para basmasını kolaylaştıracak bir unsur olacağını belirtti. Konuyla ilgili olarak fiat para birimlerini elinde tutanlar için bu durumun bir risk olduğunu, bu nedenle de Bitcoin’in dijital altın konumunun daha da güçleneceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!