Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Dolar Değer Kaybetmeye Devam Ettikçe Bitcoin Yükselecek”

Analist “Bitcoin kısa vadeli bir düzeltme yaşasa da uzun vadede yukarı yönlü eğilim ağır basacak, dolar gücünü kaybettiği sürecek BTC fiyatı yükselecek.” şeklinde yorumlarda bulundu. 

Bitcoin fiyatı her geçen gün güçlenmeye devam ediyor ve sürekli son yılların rekorunu tazeliyor. Şu an 16 bin 200 – 16 bin 300 dolar sularında olan BTC fiyatı son 24 saate %3’ün üzerinde artış gösterdi. CoinGecko verilerine göre piyasa hakimiyetini %64,21’e çıkaran BTC son 24 saatte fiyatını 16 bin 460 dolara kadar çıkarmayı başardı. Bitcoin bu seviyeleri en son rekor seviye 20 bin dolardan düzeltme yaşadıktan sonra Aralık 2017’de gördü.

RSI, Bitcoin için neye işaret ediyor?

Analist Yashu Gola, yayınladığı yazıda Bitcoin’in bu performansı ve RSI değeri ile ilgili yorumlarda bulundu. Bitcoin’in yükseliş trendinin agresif bir satın alma ile karşılaştığını söyleyen Gola’nın ifadelerine göre, Göreceli Güç Endeksi’nde (RSI) de görülebileceği üzere BTC fiyatı ortalama talebin çok üzerinde seyrediyor.

dolar-bitcoin-yukselecek
Analist tarafından paylaşılan 1 haftalık BTC/USD grafiği. Kaynak

Gola’ya göre BTC/USD paritesinin aşırı alım bölgesindeki varlığını aylardır sürdürüyor. Paritenin bir süre sonra yukarı yönlü ivmesini yitirebileceğini öne süren analist, buna rağmen küresel temellerin negatif kalması ile eğilimin yeniden kazanılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Amerikan Doları için zor günler geliyor mu?

Çoğu piyasa analisti Bitcoin rallisinin devam edeceğine inanıyor. ABD‘deki finans stratejistlerinin, doların Joe Biden başkanlığı sırasında düşeceğini öne sürmeleri de bu görüşü destekliyor. Bitcoin’in geçmişte olduğu gibi, doların değer kaybından olumlu etkileneceği düşünülüyor.

Stratejistlere göre Biden’in zaferi daha geleneksel yönetim biçimlerine dönülmesi ve dış politikada da büyük değişiklikler yapılacağı anlamına geliyor. Bu politikalardan nasibini ekonomik değişikliklerin de alacağı öngörülüyor. Uzmanlar, paranın yükselen piyasalara akacağını ve ABD dolarının yabancı varlıklara kayan yatırımcı ilgili ile düşeceğini öne sürüyorlar.

Ekonomistler bu görüşleri destekleyici bir veri olarak Dolar Endeksi’nin geçen hafta Biden’ın Donald Trump karşısında öne geçmesi ile %1,92 düştüğünü gösteriyorlar. Endeks kayıplarının bir kısmını telafi etmeyi başarsa da Amerika’da henüz seçimden çıkan bir başkan olamaması belirsiz ortamı hala canlı tutuyor.

dolar-bitcoin-yukselecek
ABD Dolar Endeksi’ni gösteren grafik. Kaynak

Doların düşüşünden korumak için en etkili çözüm: Bitcoin

Paul Tudor Jones, Bill Miller ve Stan Druckenmiller gibi bazı efsane yatırımcıların görüşlerine göre Bitcoin, doların değer kaybına karşı en ideal önlemlerden biri olabilir. Bitcoin’in bu 16 bin dolarlık barajı da yıkması ile, bu isimlerin yorumları da temel kazandı.

Hollandalı analist ve trader Michael van de Poppe yaptığı açıklamada, bu isimlerin desteğinin Bitcoin için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Poppe, “Stan Drcukenmiller, Michael Saylor ve borsada işlem gören daha fazla şirketin Bitcoin’e yönelmesi ile yeni bir boğa koşusunun erken aşamalarında olduğumuz oldukça açık.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!