Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 Güncellemesi İçin 50 Bin ETH Toplandı

Ethereum 2.0 güncellemesi için gözler 1 Aralık tarihine dönmüşken ETH yatırımcıları fonlarını ekosistemle paylaşmaya başladı. Daha fazla yatırımcının elindeki Ethereum’ları stake etmesine bakılarak Ethereum 2.0’a olan ilginin artış gösterdiği söylenebilir.

Şu anki işin kanıtı (proof-of-work) algoritmasından, sahiplik kanıtı (proof-of-stake) algoritmasına geçmesi ve ağın işlem ücretleri ile ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmesi beklenen Ethereum 2.0 güncellemesi için hedeflenen tarihe 20 gün kaldı.

Dune Analytics verilerine göre Ethereum 2.0 güncellemesi için bir hafta içinde 50 binden fazla ETH yatırıldı. Bu sayı, Ethereum 2.0 güncellemesinin tam anlamıyla faaliyetlerine başlaması için gereken miktarın %9.42’sine denk geliyor. Yine Dune Analytics’e göre, mevduat sözleşmeleri geçen haftaki Ethereum 2.0 duyurusundan bu yana sürekli olarak azalıyor. Sayı dün 45 sözleşme ile bin 596 iken bugünlük, stake etmek için minimum miktar olarak belirlenen, yalnızca 32 ETH gönderildi.

“Mevcut Ethereum yatırımcısı güncelleme için büyük rol oynuyor”

Bison Trails’tan Elias Simos, piyasaya yeni giren yatırımcıdan çok mevcuttaki ETH yatırımcılarının Ethereum 2.0 güncellemesi için önemli olduğuna inanıyor. Elias Simos, Twitter hesabından Glassnode grafiklerini paylaşarak bu düşüncesini aktardı.

Simos 32’den fazla Ethereum içeren cüzdan sayısının artmaya devam ettiğini fakat akıllı sözleşmelerdeki ETH arzının henüz ne olumlu ne de olumsuz değiştiğini vurguladı. Ayrıca 3. ve 4. çeyrekte borsalarda bulunan ETH’nin yaklaşık %15’inin çekildiğini açıklayan Simos aktif ETH cüzdanlarının ise şu ana kadar 400 binde sabit olduğunu belirtti.

Ethereum-2-0-Guncellemesi
32’den fazla Ethereum’a sahip olan adresleri gösteren grafik. Kaynak

Simos’a göre Glassnode yolu ile doğrulanmış bu veriler Ethereum 2.0 güncellemesine artan bir ilgi olduğunu gösteriyor olabilir. Simos stake altyapısı ile çalışacak bu ekosistemde, yeni yatırımcılardan çok halihazırdaki ETH sahipleri tarafından tahsis edilebileceğini öne sürüyor.

Ethereum-2-0-Guncellemesi
ETH için aktif adres sayılarını gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!