Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Yatırımcılarından Popüler Borsaya Tepki: Umurlarında Değil

XRP yatırımcıları ve XRP Ledger üzerindeki işlemleri analiz eden veri şirketi XRP Forensics, popüler kripto para borsası HitBTC’ye sert bir ithamda bulundu. XRP Forensics, popüler kripto para borsasının bütün uyarılara ve tespitlere rağmen şüpheli ve büyük ihtimalle suçlulara ait işlemleri engellemediğini belirtmekte.

HitBTC, şüpheli XRP işlemlerini engellemiyor 

İlgili firmanın hesabından paylaşılan  “bazen kara para aklamayı takip etmeyi bırakıp pes ediyoruz” ifadesinin devamında HitBTC kripto para borsası hedef gösterildi. Sanal varlık hizmeti sağlayıcılarının (VASP) bazılarının bu durumu umursamadığını ima eden blockchain veri analiz uzmanları, direkt olarak hesap bilgisi paylaşarak da şüpheli bir işlemin durdurulmasını talep etti.

HitBTC kripto para borsası ise buna anında yanıt vererek olası bir yasa dışı işlem tespiti durumunda bunun hem destek ekibine hem de yerel yetkililere bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Analiz şirketi geçmişte bunu defalarca yaptıklarını ancak hiçbir yanıt alamadıklarını belirtince, yatırımcılar olaya tepki gösterdi.

Twitter kullanıcısı @SASchofield52 konu hakkında yaptığı açıklamada borsanın kendine çeki düzen vermesi ve platformdaki yasa dışı işlemleri durdurması gerektiğini vurguladı. Bir kullanıcının ise ABD’nin finansal regülatörü SEC’i ilgili tweet’e etiketlediği görülüyor.

XRP, çok büyük bir topluluğa sahip ve bu sebeple zaman zaman dolandırıcıların hedefinde kalabilmekte. Daha önceki tarihlerde birçok XRP yatırımcısının dolandırıldığı veya saldırıya uğradığı görülmüştü. Bu da HitBTC’ye gönderilen fonların bu olaylarla ilişkili olabileceği düşüncesini akıllara getiriyor. Bu konuda kesin bir kanıt olmasa da HitBTC kripto para borsasının geçmişte de yatırımcıların tepkisini çektiği biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!