Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cüzdanı Ledger Dolandırıcıları 1 Milyonun Üzerinde XRP Çaldı

Bitcoin cüzdanı Ledger’ın müşteri bilgileri geçtiğimiz temmuz ayında çalındı. Bu bilgilerin bilgisayar korsanlarınca satılmasından sonra, müşteriler bir dizi mesaj ve mail almaya başladılar. Şimdi ise dolandırıcılığın boyutu biraz daha büyüyor. Dolandırıcıların 1 milyondan fazla XRP çaldığı iddia ediliyor.

Bitcoin cüzdanı Ledger, çalınan bilgiler ile müşterilerinin bir dizi dolandırıcılık faaliyetiyle karşı karşıya olduklarını doğrulayan nitelikte açıklamalarda bulunmuş ve kullanıcıları e-posta yoluyla dolandırmak isteyen kişilere karşı uyarmıştı. Fakat uyarılar pek işe yaramışa benzemiyor.

Dolandırıcıların Ledger’dan sızdırdığı bilgilerin ad-soyad, açık adres, telefon numarası ve e-posta adresi olduğu biliniyordu. Bu verileri sızdırmayı başaran hackerlar veriler ile ne yapacağını bilmedi ve onları sattı. Bilgileri içeren dosyayı kimin satın aldığı bilinmiyor fakat verilerin satın alındığı günden beri insanlar çeşitli dolandırıcılık girişimlerine maruz kalıyorlar. Bazı isimlere göre bu dolandırıcılık girişimlerinden 1 milyon kişi etkilenebilir.

Bu kez işin içine XRP de girdi

Sahte e-posta adresi ile dolandırılan kurbanların kayıpları şu anda dahi dudak uçuklatmaya yetti. Açıklanan verilere göre dolandırıcılar sahte e-posta yoluyla 1 milyon 150 bin XRP’nin üzerinde kazanç elde ettiler. Bu da yaklaşık 390 bin Amerikan Doları’na denk geliyor. Dolandırıcılar adreste “Ledger” yazmak için altında nokta bulunan ve aslında “e” olmayan bir harfi seçerek, insanları bir göz yanılsaması ile tuzağa düşürmeyi planladılar.

Ripple tabanı tarafından yürütülen ve dolandırıcılık faaliyetleri için farkındalık yaratmak isteyen xrplorer sitesine göre, dolandırıcılıktan toplanan XRP’ler Bittrex’e 5 postada yatırıldı. Fakat bu işlemler borsa tarafından zamanında fark edilemedi.

Ledger-XRP

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!