Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatını 16 Bin Dolara Kadar İten Şey Ne?

Bitcoin (BTC), son günlerde yüksek bir fiyat hareketliliği yaşıyor. Son verilere göre Bitcoin 24 saat içerisinde %9.4 oranında yükselerek 15.668 dolardan işlem görmeye devam ediyor ve 16 bin dolara oldukça yakın. Peki Bitcoin fiyatının bu kadar yükselmesini sağlayan unsurlar neler?

Bitcoin (BTC) fiyat artışı, ABD başkanlık seçimleri gerçekleşirken zirve yaşadı. Uzmanlar seçimlerde kripto para fiyatlarında volatilite görülebileceğini söylerken Bitcoin yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Bunun en büyük sebebi olarak ise Fed’in kasım ayı toplantısı gösterildi. FOMC toplantısıyla birlikte PayPal, ABD’nin 1 milyar dolar değerinde Bitcoin’e el koyması gibi haber akışlarına da değinildi.

FOMC toplantısı doları etkiledi

Aktarılanlara göre, 5 Kasım’da gerçekleşen FOMC toplantısında Fed Başkanı Jerome Powell en az 3 sene boyunca faiz oranlarını sıfıra yakın tutarak ekonomiyi destekleyeceğini açıkladı. Powell’ın merkez bankası harcamalarının satın alma gücünü etkilediğine dair ifadeleri sonrasında ABD dolarının %0.94 oranında düştüğü kaydedildi. Aynı zamanda haberde, ekonomi teşvik paketi sonrası oluşan dolar likiditesinin ABD dolarının güvenli liman statüsünü zayıflatan bir unsur olarak yorumlandı. Bu da, uzmanlara göre, yatırımcıları Bitcoin gibi istikrarlı para birimlerine yönelten bir faktör oldu.

bitcoin-btc-fiyat
Bitcoin’i yükselten unsurlar: PayPal haberi, başkanlık seçimleri, Biden’ın kazanacağına dair beklentiler/FOMC toplantısı. Bitcoinist

Fed’in etkisinin yanı sıra PayPal’ın kripto paraları destekleyeceğine dair yaptığı duyurunun ve ABD başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın kazanacağı beklentisi boğa rallisini devam ettiren diğer faktörler olarak sıralandı.

Bitcoin 17 bin doları görebilir

Cointelegraph’ta paylaşılan analizde, Bitcoin’in 2020 yılının en yüksek rakamı olan 15.950 dolar seviyesine çıkmayı başardığı ve boğaların ralliye devam ettiği belirtildi. Messari’nin paylaştığı tweette, Bitcoin’in 19 gün kesintisiz olarak 15.109 dolardaki noktanın üzerinde fiyatlandığını söylendi. ABD’nin 1 milyar dolarlık Bitcoin ele geçirdiği haberi ve başkanlık seçimlerinin belirsizliği arasında yükselen Bitcoin için uzmanların kazanan belli olana kadar volatilite beklentisini sürdürdüğü belirtildi.

bitcoin-btc-fiyat

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!