Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Fiyatı Bitcoin’i mi Takip Ediyor?

Ethereum (ETH) fiyatı, Bitcoin’deki yükselişi takip ederek son günlerde yukarı yönlü hareket etmeyi başardı ve %8 oranında yükselerek 435 doları gördü. Bununla birlikte, kripto para analiz şirketlerinden bir tanesi, Ethereum için görülen sosyal etkileşimin de artışa geçtiğini paylaştı.

Bitcoin fiyatı 16 bin dolar seviyesine yaklaşırken Ethereum (ETH) da kendisine bir yükseliş alanı buldu. Fiyat artarken, Ethereum ile ilgili sosyal etkileşimin de artışa geçtiği bir analiz firması tarafından paylaşıldı. LunarCrush adlı analiz şirketi, Ethereum’un 1 günlük sosyal etkileşim istatistiklerini yayınladı.

Analizde, ETH ile ilgili etkileşimlerin sosyal ağlarda %28 oranında artış gösterdiği kaydedildi. Şirket, toplam etkileşim sayısını 74.400.934 olarak belirtti. Ayrıca şirket, bullish sentiment için %16 oranında artış olduğunu, bearish sentiment içinse %0.4 oranında düşüş kaydedildiğini de gösterdi.

ethereum-eth-fiyatı
Ethereum 1 günlük sosyal etkileşim grafiği. LunarCrush

Ethereum 2.0 haberinin etkisi büyük

Cryptopotato’da Ethereum 2.0’a geçişin bu yükselişi devam ettireceğine dair bir yorum yapıldı. 4 Kasım tarihinde Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ETH 2.0’ın 1 Aralık 2020 tarihinde lansman yapacağını açıklamıştı. Bu haberin ardından ETH 2.0 Launchpad üzerinde ana ağı yayınlamak için en az 524.288 ETH’ye ve 16.384 doğrulayıcıya ihtiyaç bulunduğunu gösteren bir veri paylaşıldı. Şu ana kadar yatırılan ETH ise 33.413 oldu.

Ethereum fiyatı yükselebilir mi?

Newsbtc’den Aayush Jindal’ın paylaştıklarına göre, ETH yeni bir ralli yapmaya hazır ve 465 dolara kadar çıkabilir. Jindal, Ethereum’un Bitcoin’de görülen yükselişi takip ettiğini savunarak 435 doların ilk direnç noktası olduğunu ve en büyük engelin 440 dolara yakın bir noktada görüleceğini söyledi. Eğer ETH 440 doları geçmeyi başarırsa Ethereum’un 450 doları rahatlıkla test edebileceğini, ardından 465 dolara kadar yükselebileceğini de ekledi.

Ethereum’un önündeki direnç noktalarını aşamaması halinde 400 dolarlık destek bölgesine kadar düşüş yaşayabileceği de aktarılanlar arasında. Ethereum, CoinGecko’dan alınan verilere göre, şu anda 435,11 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde görülen yükseliş oranı ise %8 olarak karşımıza çıkıyor.

ethereum-eth-fiyatı

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!