Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

25 Milyar Avroluk Societe Generale’nin Sahip Olduğu Banka, Blockchain Tahvillerini Piyasaya Sürdü!

2017 yılı itibariyle 23.95 milyar avroluk servete sahip olan Avrupa’nın ana finans şirketlerinden birisi konumundaki Societe Generale‘nin sahibi olduğu Kleinwort Hambros isimli özel banka ve varlık yönetim firması, blockchain sektörü odaklı Exchange-TradedNote (ETN) ürününü piyasaya sürdüğünü açıkladı.

ETN’ler, borsa yatırım fonu olarak bilinen ETF’lerden farklı olarak toplanan paralarla fona mal alınmasını değil, satıcının fonlanmasını sağlar ve standardize borçlanma kağıtları veya tahviller olarak bilinirler. Londra tabanlı banka Pazartesi günü yaptığı duyuruda Lüksemburg içerisinde listelenmiş olan ETN ürününün ”blockchain teknolojisinin gelişmesinden ve büyümesinden en çok fayda elde edebilecek” şirketlere yatırım yapmak için kullanılacağını vurguladı.

Söz konusu blockchain tahvilleri ilk olarak içerisinde teknoloji, nakliye, petrol, gaz, depolama ve sanayinin de yer aldığı 20 hisse senedi alanında kullanım görecek. Kleinwort Hambros’un portföy yöneticisi John Birdwood konu hakkında yaptığı açıklamada blockchain alanındaki müşterilerden devamlı bir talep gördüklerini ve bu talebi ilk blockchain tahvilleri ile karşılayabildiklerinden dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

Piyasaya sürülen bu ürün Birdwood’un ifadelerine göre müşterilere ”blockchain teknolojisinin sunduğu gelecek vaat eden büyüme alanlarına maruz kalma seçeneği” sunacak. ETN’ler Kleinwort Hambros bankasının mevcut ve yeni müşterilerine açık olacak ancak minimum yatırım miktarı 1.000 pound olarak belirlendi ve bunun aşağısında hiçbir ETN alımı mümkün olmayacak.

Söz konusu bankanın kendi yönetimi altında 18.52 milyar dolarlık varlığı mevcut ve geçtiğimiz yılın rakamlarına göre 900’den fazla çalışanı bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment