Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON’da İkincil Katman Ağının Ne Zaman Çıkacağı Belli Oldu

Merkezi olmayan Blockchain platformu TRON, ağdaki ölçeklendirmeyi ve hızı arttırması beklenen ikincil katman çözümü Sun Network’ün, Ağustos ayında tam manasıyla kullanıma gireceğini duyurdu.

Daha önce şirketin CEO’su Justin Sun tarafından duyurulan gelişme ile ilgili olarak bugün resmi bir açıklama yapılırken, bu yeni çözüm ile TRON ağında ölçeklendirmenin ve güvenliğin çok yüksek boyutlara çıkacağı belirtildi.

Test sürecine de yakın dönemde başlaması beklenen Sun Network’ün temel manada merkezi olmayan uygulamalara daha rahat bir operasyon alanı sunmayı amaçladığı da ifade ediliyor. 30 Mayıs’ta ilk aşamanın başlamasının planlandığı ifade edilirken, bu dönemde yan zincirlerdeki akıllı kontratların geliştirilmesi, ana odak olacak. Daha sonra ise, Sun Network’ün resmi açılışı yapılacak. Bu tarih de, 10 Ağustos olarak belirlendi.

Geçtiğimiz yılın ortalarında Ethereum ağından tamamen ayrılan ve kendi ana ağına geçen TRON, merkezi olmayan uygulamalara ev sahipliği yapmaya başlamıştı. Bu yeni ağ katmanının entegre edilmesi ile birlikte, ağda faaliyet gösteren merkezi olmayan uygulamaların daha güvenli ve daha enerji tasarruflu bir ortamda operasyonlarını yürütmesi ve ağın kapasitesinin arttırılması amaçlanıyor.

TRON, bir merkezi olmayan uygulama platformu olarak henüz daha 1 yılı geride bırakmasına rağmen, son derece aktif bir katılımı kendine çekmeyi başardı. Ağda yer alan merkezi olmayan uygulamalar, şu anda Ethereum ve EOS ile çekişirken, hacimler ve aktiviteler konusunda da son derece başarılı bir grafik çiziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment