Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

26 Milyon Kullanıcının Bilgisini Ele Geçiren Hacker, Bitcoin Fidyesi Talep Etti!

‘Gnosticplayers’ olarak da bilinen bir hacker, geçtiğimiz günlerde küresel çapta altı şirketin kullanıcılarından oluşan 26 milyon adet kişisel bilgiyi satışa sunduğunu açıkladı. Bu son gelişme bir siber suçlunun dark web’i kullanarak özel bilgi satması ve karşılığında Bitcoin istemesi olaylarının sonuncusu oldu ve geçtiğimiz tarihlerde bu durumun sayısı 4’ü geçmişti.

Hackerın sunduğu verilerin boyutu ve amacı ele geçirilen şirkete göre değişmekte. Bunların bir çoğu e-mail adreslerinden, kullanıcı isimlerinden ve şifrelerden oluşuyor. Bunun yanı sıra bazı şirketlerin bilgilerinde kullanıcıların IP adresleri ve platform ile ilgili çeşitli ayarlar da yer almakta.

1.4231 Bitcoin Talep Ediliyor

Bu durumdan etkilenen şirketler ise video oyunu geliştirme firması GameSalad, Güney Amerika tabanlı bir kitap mağazası Estante Virtual, takvim hizmeti Coubic and Life Bear, büyük bir Endonezya tabanlı e-ticaret hizmeti Bukalapak ve bir öğrenci kariyer platformu olan YouthManual gibi gözükmekte.

Hacker söz konusu kullanıcı verilerini dark net üzerinde popüler bir pazar olan Dream bünyesined satıyor ve Dream’in geçmişi yakalanan Silk Road kurucusu Ross Ulbricht’e kadar gitmekte. Bunların arkasında olan hacker söz konusu devasa platformlardaki güvenliğin yetersiz olmasından dolayı bunu yaptığını ve kimsenin hiçbir şey öğrenmemesinden dolayı kızgın olduğunu ifade etti.

ZDNet’in aktardığı habere göre geçmişte bir an nispeten kızan hacker, 2019 yılında bu kadar kötü güvenliğe sahip platformları ve bunların milyonlarca kişi tarafından kullanılmasını görmenin kendisini üzdüğünü de dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment