Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 4.000 Dolar Üstünde Dayanmayı Sürdürürken, Piyasada Düşüş Yaşanıyor!

Bitcoin birkaç gün önce ani bir ivme yakalayarak 4.000 dolar üzerine çıkmayı başarmıştı ve hala 4.000 dolar hattının üzerinde dayanmayı sürdürüyor.

Genel olarak kripto para piyasası Bitcoin’in yükselişinden sonra ufak çaplı bir artış yaşasa da, şu sıralar birçok alt koin Bitcoin’in tersi bir hareket sergilemekte. Lider kripto para birimi %0.02’lik bir yükselişe sahip olsa da, top 10 içerisinde neredeyse bütün kripto para birimleri düşüş göstermekte.

Toplam piyasa hacmine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum, %0.76’lık düşüş ile 140 dolar altında kalmayı sürdürüyor ve uzun süredir durgun olan XRP, yatay hareketini devam ettiriyor. 

Binance kripto para borsasının piyasaya sürdüğü Binance Coin ise basın saatine göre düşüş gösterse de, son bir ay içerisinde değerini neredeyse ikiye katladı ve top 10 içerisinde yedinci sırayı ele geçirdi. Top 10 kripto para içerisinde yükseliş gösteren üç kripto para biriminden birisi olan Stellar Lumens’in yükselişinin arkasındaki temel neden ise geçtiğimiz günlerde IBM ile yapılan ortaklık haberi olarak görülmekte.

IBM konu hakkında yaptığı açıklamada şimdiden küresel çapta 6 büyük bankanın Stellar Lumens tabanlı ortak bir anlaşmaya vardığını belirtmiş ve bu durum direkt olarak Stellar’ı olumlu etkilemişti. Stellar Lumens bunun yanı sıra yakın bir tarihte logo değişikliğine gitti ve bu durum Litecoin’de olduğu gibi Stellar’da da olumlu etki yarattı.

Uzmanlar Bitcoin’in bir aya yakın bir süre 4.000 dolar seviyesini koruması durumunda piyasaya genel olarak yükseliş getireceğini düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment