Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

27 Milyon Dolarlık Firmada Güvenlik Açığı! 261.000 Müşterinin Bilgisi Sızdırıldı

Brezilya kökenli kripto platformu Atlas Quantum, yakın zamanda çok büyük bir veri sızıntısı yaşadı. Temel olarak yatırdığınız Bitcoin’ler üzerinden faiz kazanmanızı sağlayan platform, 26 Ağustos Pazar günü kendi Facebook sayfasından yaptığı bir açıklamaya göre müşterilerinin kişisel bilgilerini sızdırdı.

Firma söz konusu açığı 25 Ağustos günü fark etti ve olayla ilgili anında araştırma başlattı. Platform bütün müşterilerine veri sızıntısı hakkında bilgilendirme yaptı ve hiçbir müşterinin fonlarının söz konusu olaydan etkilenmediğini de vurguladı. Ancak platforma olan güven ciddi anlamda sarsıldı.

Atlas Quantum sızıntıyı öğrenir öğrenmez olayın daha derine inmesini engellemek için gerekli önlemleri aldı yoksa kullanıcıların fonlarına kadar bir siber hırsızlık söz konusu olabilirdi. Olaydan sonra platform üzerindeki bir kaç özellik geçici olarak devre dışı kaldı.


Have I Been Pwned isimli veri sızıntısı olup olmadığını gösteren internet sayfası 26 Ağustos tarihinde 261.000’den fazla müşterinin olaydan etkilendiğini belirtti. Sızdırılan veriler arasında gerçek ad soyad, telefon numaraları, e-posta adresleri ve hesap bakiyeleri gibi hassas bilgiler yer alıyor.

Atlas Quantum Brezilya içerisinde 27 milyon dolardan daha fazla varlığı yönetmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment