Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PwC Anketi: Şirket Yöneticilerinin Yüzde 84’ü Blockchain ile İlgileniyor

En önde gelen denetim firmalarından olan PricewaterhouseCoopers (PwC), 27 Ağustos’ta Blockchain teknolojisiyle ilgili yaptığı bir anketin sonuçlarını yayınladı.

PwC, Blockchain teknolojisinin Dünya genelinde nasıl algılandığını ve nasıl kullanıldığını görmek için 15 farklı ülkeden 600 farklı şirket yöneticisine bir anket yaptı. PwC’nin yaptığı anket Avustralya, Çin, Fransa, Danimarka, Almanya, Hong Kong, Hindistan, İtalya, Japonya, Hollanda, Singapur, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkeleri kapsıyor.

PwC’nin anketine katılan şirket yöneticilerine göre Blockchain teknolojisinin yayılmasına ve benimsenmesine engel olan şeylerin başında ‘yasal belirsizlikler’ ve ‘güven sorunu’ geliyor. PwC’nin Blockchain sorumlusu olan Steve Davies, anket sonuçlarıyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

“Şirketler bize yaptıkları açıklamalarda her ne kadar yasallık ve güvenilirlik açılarından sorunlar olsa da Blockchain teknolojisinden geri kalmak istemediklerini söylüyorlar. Kağıt üstünde baktığımızda aslında Blockchain’in güven aşılaması gerekiyor. Ama şirketler her aşamada güven sorunlarıyla karşılaşıyorlar.”

Yapılan ankete göre Dünya genelindeki şirket yöneticilerinin yüzde 84’ü (her beş kişiden dördü) Blockchain alanında çeşitli adımlar atmış durumda. Katılımcıların yaklaşık yüzde 25’i ise Blockchain teknolojisiyle ilgili çoktan bir proje hazırlamış bulunuyor.

PwC’nin anketine katılan kişilere göre Blockchain alanında en önde ABD ve Çin gibi ülkeler geliyor. Ankete katılanların yüzde 29’u en önde gelen ülkenin ABD, yüzde 18’i ise Çin olduğunu düşünüyor. Ancak katılımcılar önümüzdeki üç-beş sene içerisinde bu sıralamanın değişeceğini ve Çin’in birinci, ABD’nin ikinci sıraya geleceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment