Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2x Yapan Meme Token 100 Milyonluk Yakımı Onayladı: Yükseliş Sürecek Mi?

Popüler meme token Floki Inu’nun topluluğu, yaklaşık 100 milyon dolar değerinde 4,2 trilyon FLOKI’nin yakım işlemini %99 lehte oyla kabul etti.

Floki Inu topluluğu ağ için kritik değer taşıyan köprü üzerindeki 4,2 trilyon FLOKI token’ını yakma teklifin kabul etti. Topluluk tarafından yapılan oylamanın sonucunda %99,97‘lik bir çoğunluk lehte oy kullandı. Ekip tarafından yapılan açıklamada 4,2 trilyon token’ın 9 Şubat 2023 tarihinde kalıcı olarak yakılacağı belirtildi.

Oylamanın ilk olarak topluluğa sunulduğu esnada 4,2 trilyon FLOKI yaklaşık 50 milyon dolar ediyordu fakat haber akışının etkisiyle birlikte son bir hafta içerisinde %100‘den fazla yükselen fiyatlar sebebiyle söz konusu yakılacak varlığın değeri 100 milyon doları aştı. Öte yandan sunulan teklifin bir diğer önemli maddesi olan işlem vergisinin düşürülmesi de kabul edilmiş oldu. Sunulan detaylara göre FLOKI işlem vergisi 3 Şubat itibariyle %0,3‘e düşürülecek.

Arzın azaltılmasına ve uzun vadeli enflasyonist yapının önüne geçilmesini sağlayan token yakma teklifi ayrıca daha önemli bir amcaca hizmet edecek. Geçtiğimiz yıl siber saldırı vakalarının odak noktası ağlar arasında transferi sağlayan köprüler olmuştu. Halihazırda FLOKI’nin toplam arzının %55’inin köprü üzerinde tutulduğu düşünüldüğünde bu yakma işleminin ağın geleceği için güvenlik sağlaması amaçlanıyor. Öte yandan analistlere göre oylamanın tamamlanması ve karara bağlanması fiyat üzerinde bir haberi sat durumu da yaratabilir.

CoinGecko verilerine göre son bir hafta içerisinde %103 yükselen FLOKI haber akışıyla birlikte geçtiğimiz günlerde 0,00002958 dolara kadar ulaşırken haberin kaleme alındığı esnada 0,00002390 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!