Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Yeni Sistem: İşlemleri İzleyecek!

Güney Kore, kara para aklamaları ve suçla ilişkili varlık transferini gözetim altına alabilmek için “Kripto Para Takip Sistemi”ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Güney Kore Adalet Bakanlığı, Bitcoin (BTC) ve kripto para aklama girişimlerine karşı koymak ve suç faaliyetleriyle bağlantılı fonları kurtarmak için bir kripto izleme sistemi getirmeyi planladığını beyan etti. Kripto Para Takip Sistemi adını taşıyacak bu yeni sistem, kullanıcıların işlem geçmişini izlemek, işlemlerle ilgili detaylı bilgi edinmek ve transfer sürecinde fon kaynağını kontrol etmek için kullanılacak.

Sistemin 2023 yılının ilk yarısında devreye girmesi planlanırken bakanlık, yılın ikinci yarısında bağımsız bir izleme ve analiz sistemi geliştirmeyi planladığını beyan etti:

Suçun karmaşıklaşmasına karşılık olarak adli altyapıyı geliştireceğiz. Bu alanda uluslararası standartları karşılayan bir ceza adaleti sistemi inşa edeceğiz.

Daha önce Terra (LUNA) ve Do Kwon olaylarının başrolünde yer alan Güney Kore, kripto paralar konusunu yakından takip eden ülkeler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Güney Koreli savcıların yürüttüğü kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması kapsamında kripto para borsası Bithumb’ın ofisine baskın düzenlenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!