Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Dev Kripto Borsasının Ofisine Baskın: İki Token’da Manipülasyon İddiası!

Güney Koreli savcıların yürüttüğü kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması kapsamında yakın zamanda yönetici hakkında tutuklama emri çıkan kripto para borsası Bithumb’ın ofisini basıldı.

Yerel bir ajansın 26 Ocak tarihinde yayınladığı habere göre Güney Kore yetkilileri yerel borsada işlem gören iki token’ın fiyat manipülasyonuna yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında Bithumb’ın ofisine baskın gerçekleştirdi. Alınan bilgilere göre yetkililer, kripto para borsasında arama operasyonu yürüttü.

Soruşturmanın niteliği ve hangi tokenlar üzerine gerçekleştirdiği bilgisine ulaşılamazken savcılık yetkililerinden biri yaptığı açıklamada, soruşturmanın genel bir soruşturma olduğunu ve Bithumb’ın bu olayla bir alakasının olmadığını belirtti. Savcılığın söz konusu tokenları listeleyen diğer kripto para borsalarına da baskın yapmayı planladığı da aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Öte yandan soruşturmaya konu olan tokenların GoMoney2 (GOM2) ve Pixel Coin olduğu bazı kaynaklar tarafından ortaya atılan iddialar arasında yer alsa da yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi. Bithumb’ın GOM2’yi listelerken Pixel Coin’i ise daha önce hiç listelemediği belirtiliyor.

Güney Koreli yetkililer zamanda Bithumb’ın gizli Yönetim Kurulu Başkanı olduğu iddia edilen Kang Jong-Hyeon hakkında tutuklama emri çıkartmıştı. Hyeon, yetkililer tarafından piyasa manipülasyonu ve zimmete para geçirme gibi suçlarla itham edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!