Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Meme Token 55 Milyon Dolarlık Yakım Önerdi, Fiyat Yükselişe Geçti

Floki Inu geliştirici ekibi, topluluğa sunduğu oylamada 55 milyon dolarlık FLOKI yakılmasını ve her işlem başına alınan ücreti azaltmayı önermesiyle fiyatta yükseliş yaşandı.

Floki geliştirici ekibi yaklaşık 55 milyon dolar değerinde 4,97 trilyon FLOKI’nin yakılması için bir oylama başlattı. Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon (DAO) tarafına sunulan bu oylama da ayrıca daha geniş bir merkeziyetsiz finans (DeFi) yenilemesinin bir parçası olarak alım-satım vergisinin %0,3‘e düşürülmesi teklif edildi.

Arzın azaltılmasına ve uzun vadeli enflasyonist yapının önüne geçilmesini sağlayan token yakma teklifi ayrıca daha önemli bir amcaca hizmet edecek. Teklifin detaylarına bakıldığında ağ üzerindeki köprülerle (bridge) ilişkili risklere dair ayrıntılara dikkat çekildiği görüldü.

Geçtiğimiz yıl siber saldırı vakalarının odak noktası ağlar arasında transferi sağlayan köprüler olmuştu. Geliştirici ekip, her proje için köprü güvenliğini büyük bir tehdit olarak nitelendirdi ve köprü üzerindeki 4,97 trilyonluk token’ın yakılmasının önemini vurguladı:

Floki’nin durumunda ana croos-chain köprümüzdeki bir istismarın proje üzerinde yıkıcı bir etkisi olacaktır çünkü bu köprü şu anda FLOKI’nin toplam dolaşım arzının %55,7’sini elinde tutmaktadır. Bu çok fazla token demek ve projenin likidite havuzlarını boşaltmak ve istismar edilmesi halinde projeyi esasen yok etmek için fazlasıyla yeterli.

Haberin kaleme alındığı esnada topluluğun %99 gibi ezici bir çoğunluğun teklifin lehine oy verdiği görülüyor. CoinGecko verilerine göre geçtiğimiz 24 saat içerisinde %21,6 yükseliş performansı sergileyen FLOKI 0,00001341 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!