Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Çinli Milyarderin Şirketine Göre Bitcoin Yükselişinin Arkasında ABD Var

Çinli ünlü milyarder Jihan Wu tarafından kurulan varlık yönetim platformu Matrixport yöneticilerinden Markus Thielen, ABD’li kurumların Bitcoin (BTC) rallisinin en büyük paydaşlarından biri olduğunu öne sürdü.

Matrixport tarafından yayınlanan bir araştırma raporunda şirketin Araştırma ve Strateji Başkanı Thielen, Bitcoin’in yıl başından bu yana %40’ın üzerinde değer artışı gösterdiğini ve bu rallinin büyük bir kısmını ABD’li kurumların oluşturduğunu dile getirdi. Thielen bölgelere göre yatırım tercihlerinin ilgili bölgelerin işlem saatlerinde işlem hacimlerine bakılarak tespit edildiğini ve halihazırda Bitcoin’de gerçekleşen rallinin büyük bir kısmının ABD işlem saatleri arasında gerçekleştiğini belirtti.

Thielen, %40’lık yükseliş hareketinin %35’lik kısmının ABD işlem saatleri içerisinde gerçekleştiğini bunun da mevcut rallinin %85’lik kısmını ABD’li alıcıların oluşturduğuna işaret ettiğini iddia etti. Ayrıca başkan, Chicago Mercantile Exchange’de listelenen Bitcoin türev ürünlerinin primlerinin giderek yükseldiğini ve bunun kurumsal yatırımcıların Bitcoin vadeli ürünlerine olan ilgilerini gösterdiğini dile getirdi.

Thielen, kurumların yalnızca spot değil vadeli Bitcoin ürünlerine de ilgilerinin arttığını öne sürerken kripto para piyasasındaki diğer aktörlerden gelen benzer doğrultuda söylemler de göze çarptı.

Coinbase’in artan işlem hacimleri ve primlerinin de altını çizen Thielen, bireysel tarafta da Bitcoin’e olan ilginin yeniden canlandığına dikkat çekti. Kurumların kripto para piyasalarına girerken öncelikle Bitcoin yatırımı yaptığına işaret eden Thielen, diğer kripto para birimlerinde de bir ralli yaşanabileceğini ima etti.

Bitcoin, ocak ayını bu şekilde kapatması durumunda %40’tan fazla artış yaşayarak son 10 yılın en iyi performansını sergilemiş olacak. Bitcoin, 2013 yılının Ocak ayında %51 artış yaşamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!