Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Bitcoin Madencisi “Yüksek Fiyat Talebini” Mahkemeye Taşıdı

Kanada merkezli Bitcoin (BTC) madencisi Hut 8, elektrik tedarikçisini “anlaşmada öngörülenden daha yüksek bir fiyat” talep ettiği gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Hut 8, Ontario’daki madencilik tesisinin elektrik tedarikçisi Validus Power‘a karşı bir dava dilekçesi sunduğunu açıkladı. Hut 8, habere konu olan dava dilekçesinde elektrik tedarikçisi Validus’un enerji alım anlaşmasına ilişkin sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmediğini öne sürdü. Dava 26 Ocak tarihinde Ontario Yüksek Adalet Mahkemesi‘ne sunulan dilekçeyle başlatıldı.

İki şirket arasındaki anlaşmazlık, Hut 8’in iddiasına göre Validus’un anlaşma şartlarını yerine getirmemesi nedeniyle kasım ayından bu yana devam ediyor. Yaşanan bu olaylar doğrultusunda Hut 8 cephesinden gelen bir güncellemeye göre Validus, North Bay tesisine enerji sevkiyatını askıya aldı. Validus, Hut 8’in elektrik ücretlerini ödemediğini iddia ederek kendi temerrüt bildirimiyle karşılık verdi. Hut 8 ise bu iddiayı reddetti.

Hut 8 ve Validus 2021’in sonlarında birlikte çalışmaya başladı ve Validus başlangıçta North Bay tesisine 35 megavat (MW) güç sağladı. Bu miktar zaman içerisinde artarak 2021’in sonunda yaklaşık 100 MW‘a yükseldi. Hut 8, 9 Kasım’da Validus’a bir temerrüt bildirimi göndererek enerji alım anlaşmasında belirtilen aşamalara ulaşamadığını ve firmanın Hut 8’den enerji için anlaşmada öngörülenden daha yüksek bir fiyat ödemesini talep ettiğini iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!