Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’den Türkiye İçin İflas Davasından Çıkarılsın Talebi: Karara Uyulmaz!

İflas eden kripto para borsası FTX, Türk yetkililerin dava yönergelerine uyma ihtimalinin düşük olduğunu dile getirerek Türkiye iştirakinin dava kapsamından çıkarılmasını talep etti.

Delaware Mahkemesi tarafından yakın zamanda yayınlanan duruşma tutanaklarında, FTX avukatlarının şirketin Türkiye iştirakini iflas davası kapsamından çıkarmak istedikleri yer aldı. FTX talebin nedeninin, Türk yetkililerin Delaware Mahkemesi’nin talimatlarına uyma ihtimallerinin düşüklüğü olduğunu belirtti.

Şirket mahkemede konu ile ilgili verdiği savunmada şu ifadelerde bulundu:

Bu mahkemede verilen hükümlerin Türkiye’de yasal ve pratik herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Borçluların Türk hükümetinin, mahkeme sonucuna uyacağına inanmak için herhangi bir sebebi yoktur. Ayrıca FTX, Türkiye iştiraki üzerinde iflas kanunundaki gereklilikleri yerine getirebilecek yeterli kontrole sahip değildir.

FTX ve Alameda Research’ün bir iştiraki olan SNG Investments’ın FTX TR’nin %80 hissesine sahip olmasına rağmen Türk yetkililer, şirketin iflasından birkaç gün sonra FTX TR’nin bütün varlıklarına el konulması emrini vermiş, FTX TR de geçen süreçte para çekme taleplerini açık tutmuş ve müşterilerine varlıklarını iade etmişti.

Tutanaklarda, ana şirketin Türk hukuk sistemi kapsamında dava açmaya devam edebileceği ayrıca bazı Türk alacaklıların da yerel mahkemeler aracılığıyla yasal yollara başvurduğu bilgileri yer aldı

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!