Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Kurucudan 6 Haneli Bitcoin Tahmini: Yeni Zirve Fiyat İçin Tarih Verdi!

Kripto hedge fonu BlockTower Capital’ın kurucusu Ari Paul, Bitcoin’in (BTC) 2024 yılının sonuna doğru 110 bin dolara ulaşabileceğini ifade ederken yeni bir dip ihtimali üzerinde de durdu.

Paul 29 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin’in 2024’ün sonuna doğru 110 bin dolar seviyelerine ulaşabileceğini dile getirdi. Kurucu, tahmininin mevcut durumda 23 bin dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin için agresif göründüğünü kabul etse de 2017-2021 yılı arasındaki dönem göz önünde bulundurulduğunda fazla muhafazakar bir tahmin yaptığının anlaşılacağını dile getirdi.

Kurucu, Bitcoin’in ortalama piyasa değerinin mevcut durumda 443 milyar dolar olduğunu vurgularken 100 bin dolar hedefi için gerekenin Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonu gibi geleneksel finans dünyasından kripto para piyasasına doğru aktarılacak yeni bir nakit akışı olduğunu belirtti.

Özellikle makro düzlemde piyasaların 2021 yılına benzer bir şekilde risk iştahının artması durumunda 110 bin dolar seviyelerinin daha muhafazakar görünebileceğine dikkat çeken analist, bu senaryoda daha yüksek seviyelerin ihtimal dahilinde olabileceğinin altını çizdi.

Öte yandan önümüzdeki çeyrekte piyasalara resesyonun hakim olması ve başta hisse senetleri olmak üzere risk varlıklarının değer kaybetmesi durumunda 110 bin dolar hedefinin yerini 12 bin dolar gibi yeni diplere bırakabileceğini vurgulayan analist, bu ihtimale rağmen kendisinin ve kurucusu olduğu fonun Bitcoin yatırımlarını sürdürdüğünü aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!