Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

305 Milyon Dolar Toplayan NFT Şirketine Michael Jordan’dan Yatırım

NBA Top Shot’ın geliştiricisi Dapper Labs, 305 milyon dolar değerinde fon topladı. Yatırım yapanlar arasında Michael Jordan gibi ünlü isimler bulunuyor.

Kanada merkezli blockchain şirketi Dapper Labs, Insider haberine göre NBA Top Shot platformunu büyütmek için topladığı fonlarla birlikte toplam varlığını 2.6 milyar dolara çıkardı. Yapılan son yatırım turuyla birlikte şirketin topladığı sermaye 357 milyon dolara ulaştı.

The Seatle Times haberinde, Dapper Labs’e yatırım yapanlar arasında; Michael Jordan, Kevin Durant, Kyle Lowry, Klay Thompson, Spencer Dinwiddie, 2 Chainz, eski ve mevcut NFL ve MLB oyuncuları olduğu belirtildi.

Yatırımlar neden önemli?

Dapper, blockchain ve NFT tabanlı ürünlerle yeni iş alanlarına genişlemek istediğini belirtiyor. Bunun için aldıkları yatırımın onlara yardımcı olabileceğine inanıyor.

Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou, NBA Top Shot’ta yakaladıkları ivmeyi diğer spor liglerine, eğlence alanlarına taşımayı ve bağımsız içerik yaratan platformlara kendilerini keşfetmeleri konusunda yardımcı olmak istediklerini dile getirdi.

NBA Top Shot büyümeye devam ediyor

Dapper, NBA Top Shot’ın Ekim 2020’de başlayan beta testinden bu yana 500 milyon dolar değerinde satış gerçekleştiğini, 800.000’den fazla kullanıcı kaydının yapıldığını açıkladı. NBA’in yanı sıra, Dapper’ın ortakları arasında Warner Music Group, Ubisoft, UFC gibi şirketler bulunuyor.

10 dolardan düşük veya yüz binlerce dolara NFT bulunabilen NBA Top Shot, en büyük NFT platformları arasında bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!