Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mart Bitiyor: Bitcoin Bahara Nasıl Girecek?

Bitcoin, 2011’den beri yılın ilk çeyreğini başarılı bir şekilde tamamlamakta zorlanıyor. İlk üç ay içerisinde özellikle martları sadece birkaç kez artıda kapatabilen Bitcoin için yarın itibarıyla ikinci çeyreğin startı verilecek.

Coinbase verilerine göre BTC/USD, martın son gününde 59.731 dolardan işlem görüyor. Ay başından bu yana %30’dan fazla değer kazanan Bitcoin, 2013’ten beri bu kadar iyi bir mart ayı geçirmemişti.

11 kere denedi, 3 kere yeşille kapadı

Bitcoin, geçtiğimiz son 11 mart ayının yalnızca üç tanesini artıda kapatabildi. 2019’un martında beş yıl aradan sonra ilk kez yeşilde kalabilen Bitcoin, geçen yıl Kara Perşembe’nin etkisiyle ay boyunca %25 oranında değer kaybetti.

Bu yıl, 2013’ten beri görülmemiş bir şeye tanıklık ediliyor ve Bitcoin’in ocak, şubat ve mart aylarının hepsini artıda kapattığı görülüyor. Bitcoin’i tarih boyunca zorlamış mart ayının böylece geride kalması ve genelde yeşil geçen bahar aylarına giriliyor olması, bazı yatırımcıları daha yukarılara bakmaya teşvik ediyor.

bitcoin-aylik-getiri-tarih-nisan

“Olağanüstü getiri” beklentisi başladı

Bitcoin, fiyat endeksi tutulmaya başladığından beri nisan aylarını sadece iki kez negatif bölgede tamamladı. Süregelen bu bullish tavır, opsiyon piyasasına yansımış durumda. Deribit verilerine göre 30 Nisan vadeli opsiyonlar için en çok pozisyon, teslim fiyatı 80.000 dolar olan sözleşmeler için açıldı.

bitcoin-deribit-nisan-opsiyon

Genel görünüm bu yöndeyken ve Bitcoin için 72.000 dolar hedefleri telaffuz edilmeye başlamışken, altcoinler için de bir beklenti oluşmaya başladı. 140.000’den fazla takipçisiyle popüler bir trader olan ‘SecretsOfCrypto’, yılın ikinci çeyreğine ilişkin şu paylaşımı yaptı:

“Tarihsel verilere göre yılların ikinci çeyrekleri, Bitcoin için bullish oluyor. Son boğa koşusunda görülmüş 2 altcoin mevsiminden biri, 2021’e benzeyen 2017’nin ikinci çeyreğinde yaşanmıştı. Eğer tarih tekerrür ederse (kafiyeli olması bile yeter) önümüzdeki aylar, beraberinde olağanüstü getiriler getirecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!