Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ödemelerinde Ciddi Bir Düşüş Yaşanıyor!

Chainalysis‘in yeni yaptığı ve 20 Kasım tarihinde Reuters tarafından yayınlanan bir araştırmasına göre, Bitcoin‘in ticari ödemeler için olan kullanımı 2018 yılında ciddi bir oranda düşüş yaşadı.

Chainalysis söz konusu araştırmayı hazırlamak için 17 Bitcoin ödeme sağlayıcısı ile görüştü ve bunlardan elde ettiği sonuçları derledi. Her açıdan kötü bir yıl olan 2018 içerisinde BTC’nin önde gelen ödeme hizmeti sağlayıcıları tarafından kullanımı %80 oranında düşüş yaşadı.

Bunun yanı sıra bireysel ve daha küçük çaplı ödeme hizmeti sağlayan firmaların verilerinde de düşüş eğilimi mevcut. Kanada menşeli bir firma olan Coinpayments’in iddiasına göre yapılan işlemlerin değeri de Ocak 2018 ile Ekim 2018 arasında yarı yarıya düştü. Fintech stratejisi araştırma firması Autonomous Next’in küresel yöneticisi Lex Sokolin ise ”Bitcoin ile yapılan ödemeler yavaş ama istikrarlı bir düşüş yaşıyor” ifadesi ile sektörün yaşadığı durumu özetledi.

Chainalysis araştırması BTC ağında yükselen bir denge ve istikrar tespit etse de, BTC ödemelerinin değeri geçtiğimiz Aralık ayındaki 427 milyon dolardan, 2018 yılının Eylül ayında 96 milyar dolara kadar geriledi.

Bunun yanı sıra önceden BTC ödemesi kabul eden bazı büyük firmalar da artık BTC kabul etmeyeceklerini açıkladı. Microsoft geçtiğimiz Ocak ayında tamı tamına üç yıl sonra artık BTC kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Önde gelen oyun platformu Steam de 2017 yılının Aralık ayından beri BTC ödemeleri kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Kripto para birimleri 2018 yılında belki de tarihinin en büyük düşüşlerinden birini yaşadı ve hala da yaşamaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment