Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya Maliye Bakanlığı Kripto Para Kullanan Vatandaşları Araştıracak

İspanya Maliye Bakanlığı, kripto para işlemlerini incelemeye başlıyor. Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz yıl kripto paralarla işlem yapmış olan 15 bin adet vergi mükellefi hakkında kapsamlı bir araştırma yapacak.

İspanya’daki Kripto Para İşlemleri

İspanya Maliye Bakanlığı (Hacienda), vergi kaçakçılığıyla mücadele edebilmek için kripto para işlemlerini araştırmaya başlıyor.

Hacienda, olası illegal faaliyetleri engelleyebilmek için kripto para piyasasını çok daha yakından takip edecek. Hacienda ayrıca Blockchain teknolojisiyle de ilgili çalışmalar yürütecek.

Hacienda’ya bağlı olan Ulusal Sahtekarlık Soruşturma Ofisi (ONIF) şu ana dek İspanya’da faaliyet gösteren onlarca farklı şirketi, bankayı ve aracı şirketi araştırdı. ONIF yaptığı bu araştırmalar sonucunda 15 bin kişiyi ayırarak bu kişiler hakkında daha detaylı bir araştırma  yapılmasını tavsiye etti.

İspanya’daki yetkililer şimdi bu 15 bin kişinin kripto para işlemlerine dair bir araştırma yürütecekler. Yetkililer, bu kişilerin özellikle vergi kaçırıp kaçırmadıklarını öğrenmek istiyorlar. Bunun için de bu kişiler tarafından yapılmış vergi beyanları kontrol edilecek. Konu hakkında yayınlanan bildiriden bir kesit şu şekilde:

“Bitcoin gibi kripto paraların kullanılması, vergi bağlamında günümüzün en zorlayıcı şeylerinden biri. Bu zorlukla başa çıkabilmek için bu alanda çalışan araştırma ekiplerinin sayısı arttırılacak.”

İspanya Hükümeti bundan bir süre önce kripto paralarla ilgili bir yasa tasarısını onaylama kararı aldı. Bu yasa tasarısı, kripto para sahiplerinin bu konu hakkında bir beyan vermelerini zorunlu hale getiriyor.

Ayrıca İspanya Kongresi, Mayıs ayında sunulan ve Blockchain ile kripto paraları kapsayan bir düzenleme önerisine de ılımlı yaklaştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment