Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tunus İnternet Ajansı, Rus Blockchain Platformu ile Ortaklık İmzaladı

19 Aralık tarihinde paylaşılan bir basın bildirisine göre, Tunus İnternet Ajansı (ATI), Rus blockchain platformu Universa ile ortaklık imzaladığını açıkladı. 1996 yılında kurulan ATI, İletişim Bakanlığı tarafından yürütülen bir devlet kurumu ve temel amaçları da ülkedeki internet kullanımını arttırmak.

Yapılan basın açıklamasında belirtildiği üzre, ATI, Rus platform ile toplam 10 yıllık (süreç sonunda yenilenebilir) bir stratejik ortaklık imzaladı. Ortaklığın esaslarına göre Universa, ATI için hosting hizmetleri sağlayacak ve platformun geliştirilmesini hızlandıracak. ATI ise ortaklık gereğince blockchain, dijital ekonomi ve evrak işlerinin dijitalleştirilmesi alanlarında katma değer geliştirecek.

Universa platformu, ATI tarafından kullanılacak olan dijital ekonomi ve e-sertifikasyon gibi girişimler ve yeni teknolojik platformlar için  ek uygulamalar geliştiripi bunların ilgili kurumlara entegrasyonundan sorumlu olacak.

İki taraf bunun yanı sıra hizmet olarak blockchain (BaaS) alanında da dijital para birimleri, dijital kimlik, akıllı şehirler ve e-hükümet gibi hizmetlerde de iş birliği yapacak.

Arap yarımadasında ve Orta Doğu bölgesinde blockchain kullanımı ön görülemeyen bir hızla artmaya ve gelişmeye devam ediyor. Suudi Arabistan başta olmak üzere bir çok ülke ve bölge, şimdiden çeşitli blockchain tabanlı platformları hayata geçirdi ancak Orta Doğu bölgesinde blockchain uygulamaları konusunda liderliği elinde bulunduran ülke İsrail gibi durmakta. Türkiye ise henüz devlet eliyle ciddi bir blockchain atılımı yapmadı ve bu durum kripto para topluluğu açısından oldukça büyük bir kitleye sahip olan ülkemiz adına gerçek bir eksiklik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment