Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağındaki Adreslerin Yalnızca Yüzde 37’si “Faal” Durumda

Chainalysis tarafından yapılan bir araştırmaya göre Bitcoin ağındaki adreslerin yalnızca yüzde 37’si ekonomik olarak “faal” durumda.

Günümüzde Bitcoin ağında 460 milyon adet farklı adres bulunuyor ve bu adreslerin her biri birbirine Bitcoin gönderebiliyor, birbirinden Bitcoin alabiliyor. Bu adresler bir bireye ait olabileceği gibi bir şirkete de ait olabiliyor.

“Ekonomik olarak faal” durumda derken kastedilen şey bireyler veya şirketler tarafından yönetilen ve Bitcoin barındıran adresler. Chainalysis’in araştırmasına göre Bitcoin ağındaki adreslerin yalnızca yüzde 37’si bu tanıma uyuyor.

Chainalysis’in araştırmasına göre bu yüzde 37’lik kesimin (172 milyon adres), yüzde 86’lık kısmı bir borsa ya da darknet pazarı tarafından yönetiliyor.

Yine Chainalysis tarafından yayınlanan araştırma sonuçlarına göre Ağustos-Ekim 2018 tarihleri arasında toplamda 41 milyar dolar değerinde Bitcoin işlemi yapıldı ancak bunların yalnızca 9 milyar dolarlık kısmı gerçekten “ekonomik değere” sahip.

Kaynak: Cointelegraph

Araştırmanın sonuçlarına göre Bitcoin fiyatı geçtiğimiz ay düşüşe geçmeden önce bireysel adreslere gönderilen Bitcoin’lerin sayısında ciddi bir artış görülüyordu.

Haziran ayında bireysel adreslerdeki Bitcoin’lerin toplam değeri 300 milyon dolar civarındayken bu sayı 1 Kasım’da 400 milyon dolara kadar yükseldi. Bu artış, insanların düşük fiyattan Bitcoin satın aldıklarının bir göstergesi olabilir.

Başka bir araştırma şirketi olan Diar da bundan birkaç gün önce bir rapor yayınladı. Diar’ın araştırmalarına göre insanlar artık tezgah üstü (OTC) diye tabir edilen Bitcoin piyasalarına geçiş yapmaya başladılar.

Kripto para borsalarından Coinbase’in OTC pazarındaki Bitcoin ticaret hacmi bu yıl içerisinde yüzde 20 oranında artış gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment