Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

35 Milyar Dolarlık Varlık Yöneten Global X, Bitcoin ETF’i İçin Başvurdu

Yönetimi altında 35 milyar dolar değerinde varlık bulunduran Global X, onaylanması halinde Cboe BZX borsasında işlem görecek bir Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) kurabilmek için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna başvuruda bulundu.

New York merkezli Global X tarafından 21 Temmuz’da yapılan başvuruda içerisinde Bitcoin’e yer verilecek olan borsa yatırım fonunun Global X Bitcoin Trust ismiyle kurulacağı belirtildi. Fonun SEC tarafından onaylanması halinde hangi kod ile işlem göreceği, ilerleyen bir tarihte açıklanacak.

Birbirinden farklı alanlarda kurmuş olduğu 84 tane borsa yatırım fonu bulunan Global X, 2018 yılında Seul merkezli Mirae Asset’in bünyesine katıldı. Mirae Asset’in yönetimi altında Mart 2021 itibarıyla toplamda 563 milyar dolar değerinde varlık bulunuyor.

Global X’in yanı sıra WisdomTree, Valkyrie, VanEck, ARK Investments gibi daha farklı kuruluşlar da Bitcoin borsa yatırım fonu kurabilmek için SEC’ye başvuru yaptı. Yapılan başvuruların değerlendirme sürecini çoğu kez ertelemiş olan SEC, şimdiye kadarkilerin hiçbirini onaylamadı.


Görsel: Securities and Exchange Commission Headquarters Building (Securities and Exchange Commission/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!