Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

380 Milyon Dolar Değerinde 12.3 Milyon Adet Litecoin, Bir Balina Tarafından Yeni Hesaba Aktarıldı

Ambcrypto kaynağının aktardığı habere göre, Litecoin ağı her birinde toplamda 300.000 adet Litecoin bulunduran 41 cüzdanın, yaptığı yeni bir işlem ile gündeme geldi. Cüzdanların ellerinde bulundurduğu toplam 12.3 milyon adet LTC, sirkülasyondaki Litecoin miktarının da %20‘sine tekabül etmekte.

Söz konusu cüzdan adreslerinin yakın zamanda ”balinalar” listesine girmesi de ilginç bir olay olarak ortaya çıkmakta. İlgili adreslere 30 Kasım ile 1 Aralık tarihinde yatırılan Litecoin’lerin, işlem anındaki 31 dolarlık Litecoin birim fiyatına göretoplam değeri 381 milyon doları geçmekte. Sonuç olarak Litecoin ağı sadece bir günde piyasa hacminin büyük bir kısmının bir cüzdandan diğer cüzdana aktarılması tanıklık etti. Peki bu kadar fazla LTC’ye sahip olan balina veya balinaların, bunu yapmasının arkasındaki sebep ne olabilir?

Bu denli büyük bir transferin arkasında 3 ihtimal var. Bunlardan birincisi, bir balinanın dip seviyeden satın almaya başlaması ve elindeki fonları birden fazla cüzdana aktarması. İkincisi ise, bazı kurumsal yatırımcıların hesaplarını yakın zamanda piyasaya çıkartacakları hizmetleri için doldurmaya başlaması. Sonuncusu ise, bir kripto para borsasının (ki büyük bir tane olması şart), müşteri fonlarını çevrimdışı bir cüzdana aktarması veya sadece daha güvenli bir yere alması.

Litecoin Foundation’un kurucu üyelerinden olan Franklyn Richards‘ın da belirttiği üzre, bu Bakkt veya Fidelity gibi bir kurum da olabilir ancak tabii ki bu henüz spekülasyon aşamasında.

Litecoin ise basın saatine göre 30,52 dolardan işlem görüyor ve toplam 1.814 milyarlık piyasa hacmine sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment