Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomist Lamont Black: Bitcoin 1.000 Dolara Düşebilir

Kripto para piyasası 2017 yılının Aralık ayında çıkılan zirve sonrası, 2018 yılındaki sert düşüşüne devam etti ve Kasım ayında 3.600 dolara kadar geriledi. Bazılarına göre kripto para piyasasının sonu gelse de, bazılarına göre ise 2019 yılında Bakkt ve Fidelity gibi kurumların piyasaya girmesi piyasanın yeni başladığına delalet etmekte.

Federal Board of Governors bünyesinde eski bir ekonomist ve DePaul Üniversitesi‘nde finans profesörü olan Lamont Black, The Washinton Examiner kaynağına verdği demeçte, geçtiğimiz yıl Bitcoin’in artan değerinin arkasındaki sebepleri sıraladı:

”Geçtiğimiz yıl boyunca, Bitcoin yüksek riske ama yüksek kazanca sahip bir varlık sınıfı gibi işlem gördü. Yatırımcılar 2017 yılında Bitcoin’in fiyatını gelecekteki kazanç spekülasyonlarına bağlı olarak yükseltti. Şimdi Bitcoin tarihi seviyelere yakın bir dönüş yaşadı. Bitcoin’in 2017 yılının ilk zamanlarında fiyatı 1.000 dolardı. Bence stabilize olmadan bu seviyeye dönmek mantıksız olmayacaktır.”

Bitcoin’in bu kötü gidişattan sağ kurtulacağını düşünen Lamont, yine de ek bir %75 civarında düşüş yaşanacağını ve 1.000 dolara kadar düşebileceğini iddia etmekte.

Sorumlu Tether

Bitcoin’in bu düşüşünün arkasında bir çok teori bulunsa da, Teksas Üniversitesi profesörü John Griffin, bunun Tether ile ilgili olabileceğini öne sürdü. Geçtiğimiz Haziran ayında yayınladığı bir yazısında da konuya değinen Griffin, Bitcoin’in 2017 yılında her bir fiyat düşüşünde, Tether’in ek BTC almak ve fiyatı yükseltmek için kullanıldığını düşünmekte. Griffin bu manipülasyonun da temel olarak Bitcoin’in 20.000 dolara kadar çıkmasının fitilini ateşlediğini düşünüyor.

Dolaylı yoldan düşüşe de sebep olduğunu vurguladığı Tether, 2018 yılında başının dertten kurtulmaması nedeniyle 2017 yılındaki kadar piyasayı manipüle edemedi ve Bitcoin bu seferki küçük düşüşlerden yara almadan kurtulamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment