Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Teknoloji Devi, Blockchain Firması Vostok İle Ortaklık İmzaladı!

14 Şubat tarihinde Tass tarafından yayınlanan yeni bir gelişmeye göre, devlete bağlı teknoloji devi Rostec‘in bir iştiraki, blockchain platformu Vostok ile ortaklık imzaladı.

Yapılan ortaklık Rostec’in alt kuruluşu olan  National Center for Informatization (NCI) ve teknoloji firması Vostok arasında imzalandı. Bunun yanı sıra Vostok geçtiğimiz 2018 yılının Aralık ayında da kripto para ile ilgili medya kaynaklarında gündeme gelmişti. Önde gelen blockchain platformlarından birisi olan Waves, 2018 yılının Aralık ayında Vostok platformu için 120 milyon dolarlık fon toplamıştı. Vostok temel olarak hem ticari hem de hükümet tabanlı bilgi işlem sistemleri için Waves blockchain teknolojisini kullanmakta.

Yapılan ortaklığa göre Vostok, NCI için blockchain tabanlı çözümlerin geliştirilmesinden sorumlu olacak ve NCI ile birlikte ortak alt yapı projelerine katılım gösterecek. İlgili haberde konu hakkında yapılan açıklamada Vostok ile yapılan ortaklığın NCI kurumuna belediye, bölge ve federal seviyelerde blockchain teknolojilerinin uygulanması için yeterlilik kazandırılması konusunda fırsat yaratacağı vurgulandı.

Tass bunun yanı sıra Vostok’un çoktan önde gelen Rus bankası Sberbank, lojistik teknoloji firması Transmashholding, Rus gelişim bankası VEB.RF, Rostec ve Kazak tabanlı telekom firması Transtelecom ile çeşitli ortaklıklara imza attığına dikkat çekti.

Rusya, kripto paralar konusunda hala kesin bir karara varmasa da, blockchain teknolojisi son hız geliştirilmekte. Bunun yanı sıra ülkenin Adalet Bakanı geçtiğimiz günlerde kripto paraların yasallaştırılması durumu hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre, kripto paralar anayasadaki maddelerden dolayı ülkede henüz meşrulaştırılamıyor ve bunun en büyük sebebi anayasa içerisinde yer alan, ”ülkede kullanılabilecek tek para birimi Rus Rublesidir ve bu Rus Merkez Bankası tarafından piyasaya sürülür” maddesi ve açıklaması olarak gözükmekte.

Yine de Rusya kripto para topluluğu açısından oldukça büyük bir kitleye sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment