Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

391 Milyon Dolarlık Fon Yöneticisi: Bitcoin Nasıl Çok Yükseliyorsa Çok da Düşecek

Fon yöneticisi Mike Venuto, Bitcoin için “bu çıkışın bir de inişi var” yorumunda bulundu. Venuto Bitcoin’in son 2 yılda aslında temelde değişmediğini, fiyatı 40 bin dolarlara taşıyan şeyin Bitcoin ve kripto para piyasası için gerçekleşen algı değişikliği olduğunu vurguladı. Fon yöneticisi, BTC’nin bu haliyle pratik kullanıma uygun olmadığını da iddia etti.

391 milyon dolarlık Amplify Transformational Data Sharing ETF yöneticisi olan Mike Venuto Bitcoin yükselişi ile yorumlarda bulunurken, BTC için çıkışların olduğu gibi inişlerinde olabileceğini söyledi. Amplify Transformational Data Sharing fonu, blockchain şirketlerine, kripto para madencilerine ve sektördeki diğer şirketlere yatırım yapıyor ve toplam fonun %5’inden fazlası doğrudan BTC olarak tutuluyor.

Mike Venuto, Bitcoin’in bundan sonra nasıl bir rota izleyebileceğini yorumladı. BTC için yolda her zaman tümseklerin olacağını belirten fon yöneticisi, büyük artışların ardından büyük aşağı hareketlerin görülebileceğini dile getirdi.

“Bitcoin aynı Bitcoin, değişen şey algı”

Mike Venuto, Bitcoin’in son rallisi ile 42 bin dolara çıkması üzerine aslında BTC için temelde hiçbir şeyin değişmediğini söyledi. Fon yöneticisi Bitcoin’in hala yıllar önce oluşturulan blockchaini kullanan ve merkeziyetsiz bir dijital para birimi olduğunu vurguladı.

Venuto, BTC için değişen şeyin algı olduğunu açıkladı. Mike Venuto yatırımcıların tıpkı altın ve gümüş yatırımı gibi, Bitcoin yatırımı için güvenli liman muamelesi yaptıklarını dile getirdi.

Bitcoin pratik kullanıma uygun mu?

Bitcoin’in yola çıkış felsefesinden biraz saptığını söyleyen Venuto, şu anki sürümü ile BTC’nin pratik kullanım için uygun olmadığını dile getirdi. Başlangıçta banka hesabı olmayan insanlara hizmet ve bankasız güvenli işlem vadeden BTC’nin artık daha çok değer deposu olarak görüldüğünü dile getirdi.

“Bitcoin ile bir fincan kahve alabilecek misiniz? Büyük ihtimalle Bitcoin’in şu anki sürümü ile bu mümkün olmayacak”

Amerika’daki kripto para düzenlemeleri hakkında görüşlerini de paylaşan Mike Venuto, blockchain alanında bir düzenlemenin faydalı olabileceğini dile getirdi. Fon yöneticisi blockchain şirketlerine uygulanacak bir regülasyonun geleneksel finansal sistemle sorunsuz şekilde birleşmesini desteklemesi gerektiğini söyledi. Merkeziyetsiz doğası gereği hükümet müdahalelerinden doğrudan Bitcoin’i etkilenmeyeceğini öngören Venuto, yaşanan gelişmelerin BTC fiyatını etkileyebileceğini inkar etmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!