Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Bir Günde Dokuz Buçuk Milyar Dolar Hacim Topladı

Coinbase borsası, dün yaşanan Bitcoin düşüşü ile hacim rekoru kırdı. Borsada 1 günde kaydedilen ticaret hacmi 2020’de tüm ocak ayındaki hacmi bile solladı. Peki, Coinbase’in bu atağı kripto para fiyatlarını etkileyebilir mi?

Kripto para borsası Coinbase 11 Aralık günü yeni bir rekora imza attı. The Block Araştırma Müdürü Larry Cermak bir tablo paylaşarak Coinbase borsasının 9.56 milyar dolar hacim ile günlük rekoru kırdığını açıkladı. Bu rakam, borsanın 2019’in ilk 3 ayında gösterdiği hacmin çok daha üzerinde.

9.5 milyar doların üzerindeki hacim, Coinbase borsası için geçen ocak ayında kaydedilen toplam hacimden de daha yüksek. Geçen hafta Türkiye’deki tüm kripto para borsalarının günlük ticaret hacmi 1 milyar dolar ile rekor kırmıştı. Coinbase ise tek başına bu rekoru 9’a katladı.

coinbase-bitcoin
Coinbase için günlük hacim değişimini gösteren grafik. Kaynak

Bitcoin fiyatı düşerken Coinbase’te dakikada yüzlerce BTC satıldı

Bitcoin fiyatı bu haftaya düşüş ile başladı. BTC cuma günü 41 bin doların üzerine çıkmışken, dün 31 bin dolara kadar geriledi. BTC fiyatındaki bu düşüş dalgası tüm kripto para piyasasını sarstı, sektörün toplam değeri tırmandığı 1 trilyon dolar eşiğinin yeniden altına geriledi. Bitcoin piyasa değeri ise 570 milyar dolar bandına kadar düştü.

Twitter’da Hsaka isimi ile bilinen trader, paylaştığı gönderi ile dün yaşanan fiyat düşüşü esnasında Coinbase kullanıcılarının dakikada 150-200 BTC sattığını açıkladı. Hsaka, uzun süredir bu şekilde sert bir satış görmediğini dile getirdi. Fakat Bitcoin fiyatı bugün toparlanma göstererek yeniden 35 bin doların üzerine çıkmayı başardı.

Bu durum kripto para fiyatlarını etkiler mi?

Larry Cermak, halka açılmayı düşünen Coinbase’in 100 milyar dolar gibi bir değerlendirmeye sahip olabileceğini düşünüyor. Cermak’a göre borsa halka açılmadan hemen önce böyle bir sıçrama, kripto para fiyatları üzerinde etkili olabilir.

The Block’tan Larry Cermak Coinbase hisselerinin alım-satımında yaşanacak hareketlenmenin önemli etkileri olabileceğini dile getirdi. Cermak, Coinbase IPO’su ile kripto para sektörüne girmeye hazır birçok önemli yatırımcı olduğuna emin olduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!