Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Dakikada 150-200 Bitcoin (BTC) Satılıyor” – Analistler Bitcoin’in (BTC) Düşüşünü Yorumladı

Bitcoin (BTC), birçok analist tarafından tahmin edilemeyecek hızda yükselerek neredeyse 42.000 dolara kadar yükseldi. BTC fiyatının bu yükselişinin bir yerde düzeltme ile sonuçlanacağı tahmin edilirken beklenen düzeltme 10 Ocak gecesinde başladı. BTC/USD son 24 saat içerisinde %20 değer kaybetti ve basın saati itibarıyla 31.701 dolardan işlem görüyor. Analistler ise BTC fiyatının bu düşüşünü yorumlayarak iç karartan açıklamalarda bulundu.

Coinbase üzerinde dakikada 200 BTC satılıyor 

Kripto para sektörünün öne çıkan isimlerinden Hsaka, Coinbase kripto para borsasında “dakikada 150 ila 200 arasında Bitcoin satıldığını” belirtti. Yıllardır sektörün içerisinde olan analist, uzun bir süreden beri böylesine sert satış görmediğini belirterek durumun ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu.

Ünlü analist ve ekonomist Mati Greenspan ise Bitcoin hacminin tüm zamanların rekoruna çok yaklaştığını belirtti. Bu hacim ise sanıldığı gibi olumlu bir olayın değil, direkt olarak satış baskısının bir sonucu.

Yıl sonuna kadar %50’ye kadar düşüş yaşanabilir 

Fundstrat Global Advisors’ın ünlü ismi Tom Lee ise Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar %50’ye kadar düşüş yaşamasını beklediğini belirtti. Şu an için bütün göstergeler Bitcoin’in aleyhine ancak bu durum 1 gün önce bütün göstergelerin pozitif olması gibi kısa sürede değişebilir.

Bitcoin fiyatının düşüşü ise kripto para sektörünü genel olarak kötü etkiledi ve kripto para fiyatlarındaki düşüş BTC durulana kadar devam edecek gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!