Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fiyatları Sert Düştü

Bir günde yüzde 20 oranında küçülen kripto para piyasasının toplam değeri 875 milyar doların altına düştü. Bitcoin fiyatı 32 bin dolar altına inmişken Ethereum 980 doların altına kadar geriledi. Bu fiyat hareketliliği hem spot hem türev piyasalarında yankı uyandırdı.

Kripto para piyasasında Mart 2020’den bu yana görülmüş en sert düşüş yaşanıyor. Bitcoin fiyatı bir gün içerisinde 39 bin 600 dolardan 31 bin 600 dolara kadar düştü. Altcoin pazarını da etkileyen bu düşüş ether’ın yüzde 25; XRP’nin yüzde 19 değer kaybetmesine yol açtı.

Şaka değil, gerçekten satıyorlar

Bitcoin’deki düşüşü inceleyen Willy Woo türev piyasasındaki açık pozisyon değerinde büyük bir değişim olmadığını söyledi. Borsalara gönderilen bitcoin miktarını analiz eden Woo, bu düşüşü spot piyasada oluşmuş bir satış dalgasının tetiklediğini açıkladı.

Scott Melker 12 saatlik mumu gözlemlediğinde bunu teyit eden bir tabloyla karşılaştı. Hacimdeki artışa dikkat çeken Melker, “Fiyat nereye gidiyor bilmiyorum ama bu düşüş hacimle de destekleniyor. Gerçekten satıyorlar.” ifadelerini kullandı. Coinbase verilerini baz alan Hsaka, “Coinbase’te dakikada 150, 200 tane bitcoin satıyorlar. Uzun süredir böyle bir satış baskısı görmedim.” dedi.

bitcoin-btc-kripto-para-piyasa-dusus-satis
Melker’in atıfta bulunduğu grafik

Cantering Clark olarak tanınan bir diğer analist, günlük mumda zirveyle dip arasında yüzde 20’lik bir aralık olduğunu, bunun normalden çok daha büyük fark olduğunu söyledi. Piyasadaki volatilitenin şiddetini gösteren Clark, “Dökülecek kanın çoğu şimdilik dökülmüştür.” dedi.

Neredeyse 3 milyar tasfiye oldu

Bybt verilerine göre türev piyasalarında 24 saat içerisinde 2.87 milyar dolar değerinde pozisyon tasfiye oldu. Bunun 370 milyon dolarlık kısmı bir saat içerisinde yaşanmışken bu hareketlilik toplamda 275 bin trader’ı etkiledi. Tasfiye olan pozisyonların yüzde 86’sı uzun pozisyon oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!