Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’ta 25 Bitcoin’e İki Dükkan Satıyor

New York’ta Patrick Hughes adlı bir işletme sahibi, sahip olduğu iki dükkanı bitcoin ve/veya ethereum karşılığında satmaya çalışıyor. Hughes 25 bitcoin veya 800 ethereum (875 bin dolar) karşılığında bu iki dükkanı da elden çıkarmaya hazır.

56 yaşındaki Patrick Hughes diğer pek çok işletme sahibi gibi pandemi yüzünden kötü etkilendi. Birkaç ay boyunca maddi zorluk yaşayan Hughes, kasım ayında kısıtlamaların hafiflemesiyle birlikte dükkanını yeniden açtı. NY Post’un haberine göre Hughes artık bu dükkanı işletmek değil, elden çıkarmak istiyor. Kripto para karşılığında.

25 bitcoin veya 800 ether’a iki dükkan

Paxos CEO’su Charles Cascarilla’ya göre New York’ta şu ana dek hiçbir bar/restoran sahibi dükkanını tamamen kripto para karşılığında satmadı. Hughes, Hellcat Annie’s ve Scruffy Duffy’s adlı iki dükkanını 25 bitcoin / 800 adet ether karşılığında satarak bir ilke imza atmak istiyor.

Hughes’u dükkanları satmaya iten şey pandemi oldu. Covid-19 öncesinde iki işletmesinde toplamda 50 kişiyi istihdam ettiğini söyleyen işletme sahibi, bu sayının artık beşe, altıya düştüğünü söyledi. Hellcat Annie’s adlı barını kasım ayında açan Hughes, kapalı işletmelere getirilen kısıtlama nedeniyle henüz Scruffy Duffy’s’i açamadı.

Doları tuvalet kağıdına benzetti

Hughes’u bu dükkanları dolar ile değil kripto para ile satmaya iten şey de pandemi oldu. Doların değersizleşmeye başladığını söyleyen Hughes; kripto paraların gitgide popülerleştiğini dile getirdi. Özellikle bitcoin veya ether almak isteyen Hughes, “Bar satın almak isteyen kriptocu bir eleman bulmaya çalışıyorum.” dedi.

Hughes, geçen yıl tuvalet kağıdı almak için marketlere akın eden insanlara atıfta bulundu ve doların geleceğine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bir sonraki krizde markete gidip tuvalet kağıdı almak zorunda kalmayacaksınız. Onun yerine doları kullanırsınız.”


Görsel: Patrick Hughes dükkanının önünde, Tamara Beckwith/NY Post
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!