Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sekiz Yıl Sonra 127 Bitcoin Buldu, Milyoner Oldu

Bir kripto para kullanıcısı, yaklaşık 10 yıl önce oynadığı bir bilgisayar oyununda kullanmak için 127 Bitcoin kazandı. Kazandığı BTC’leri oyun içinde harcamamayı seçen gamer, yıllar sonra milyoner olacağından habersizdi…

Her şey Dark Orbit isimli bir video oyunuyla başladı. BitcoinHolderThankU isimli Reddit kullanıcısı, 2011 – 2012 yıllarında arkadaşlarıyla bu oyunu oynuyordu. Oyun içindeki ürünlerin alınmasını sağlayan Uridium’u elde ederek oyuna devam etmek istedi ve kendisini Uridium alınmasını sağlayan bir web sitesinde buldu. Sitede, Bitcoin ile Uridium alınabildiği söyleniyordu.

Siteden Uridium elde etmek için çeşitli anketler yaparak, reklam izleyerek ve bazı görevleri tamamlayarak Bitcoin kazanılabiliyor ve bu sayede oyun için gerekli olan para elde edilebiliyordu. Bu yöntemle 127 BTC biriktiren BitcoinHolderThankU, kazandığı Bitcoin’leri harcamamayı seçti.

“127 BTC kazanmıştım ama bir tanesiyle bile Uridium almadım. Neden bilmiyorum ama iyi ki de almamışım.”

Dedesinin bilgisayarı 4.3 milyon dolarlık bilgiyi saklamış

Eskiden Dark Orbit oynamak için dedesinin eski Dell bilgisayarını kullanan BitcoinHolderThankU, 22 Aralık 2020 tarihinde dedesini ziyarete gittiğinde bilgisayarın hala orada olduğunu gördü. Bilgisayarı açıp kurcaladı ve “Keys” (Anahtarlar) isimli bir dosya buldu. Dosyada, kazandığı 127 Bitcoin’in özel anahtarları (private key) bulunuyordu.

Kullanıcı, öncelikle böylesine yüksek miktardaki Bitcoin’i nasıl satabileceği üzerine büyük bir heyecanla araştırmalara başladı. En uygun seçeneğin tezgah üstü (OTC) piyasalar olduğuna karar veren gamer, sahip olduğu 127 Bitcoin’i OTC aracılığıyla sattı.

33,439.02 dolardan 127 BTC sattım. %0.15 komisyon uygulandı. Net gelirim 4.24 milyon dolar oldu.”

bitcoin
Kullanıcının hesap bilgilerine ait görüntü. Kaynak

“Hikayemi sizinle paylaşmam ve bunları yazabilmem iki saatimi aldı. Olanlara hala inanamıyorum. Sırf bunu paylaşmak için Reddit hesabı açtım. Bitcoin’e inanan herkese teşekkür ederim.”

Hikayesini aktaran milyoner, bu paylaşımının ardından gelen yorumlara yönelik bazı açıklamalar yaptı. Hikayesinin duyulmasıyla birlikte birçok röportaj teklifi, mesajlar, sorular aldığını belirten kullanıcı, “İkinci bir şansım olsa hepsini satmazdım. Büyük bir kısmını satar, kalanı tutardım.” dedi.

Milyoner oldu, peki şimdi ne yapacak?

Çiçeği burnunda milyoner, kendisini zengin eden eski Dark Orbit oyun hesabına giriş yapmayı denediğini ancak hesabına erişemediğini söyledi. Gelecekte neler yapacağına karar verdikten sonra yatırım yapmak istediğini dile getiren milyoner, “Piyangoyu kazanıp tüm kazancını çar çur edenlerden olmak istemiyorum.” yorumunda bulundu.

Son olarak, hayatına kaldığı yerden devam edeceğini, pahalı ve lüks araba, ev gibi harcamalardan uzak duracağını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!