Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık’ta Regülatörden Kripto Para Uyarısı

Birleşik Krallık’ta bulunan ve finansal hizmetlerin regülasyonunda büyük rol oynayan FCA, kripto para piyasası hakkındaki endişelerini dile getirerek kullanıcıları uyardı. FCA, “kullanıcılar tüm parasını kaybetmeye hazır olmalıdır” dedi.

Financial Conduct Authority (FCA), kripto para piyasasında görülen boğa rallisi konusunda kullanıcıları potansiyel risklere karşı uyardı. Bloomberg’de yapılan açıklamaya göre, Birleşik Krallık regülatörü FCA “tüm paranızı kaybetmeye hazır olun” diyerek olası risklerden bahsetti.

Regülatörün kripto para piyasasına dair endişeleri var

FCA, açıklamalarında piyasa dair endişelerinden söz etti. Regülatöre göre, kripto para piyasasında görülen fiyat oynaklığı (volatilite), sunulan ürünlerin karmaşık yapıya sahip olması ve tüketici koruma hususunda herhangi bir düzenlemenin olmaması, piyasayı oldukça riskli bir hale getiriyor.

FCA, kripto para yatırımına yönelik yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Kripto varlıklara ya da bu varlıklarla ilişkili olan diğer araçlara yapılan yatırımlar, kullanıcıların yüksek risk almalarına neden olmaktadır. Bu varlıklara yatırım yapacak kişiler paralarını tamamen kaybetmeyi göze almalılar.” 

Financial Conduct Authority (FCA) nedir?

Birleşik Krallık’ta finansal hizmetler düzenleyicisi olarak rol alan FCA, ülkedeki finansal piyasaların işleyişinden sorumlu bir regülatördür. 1 Nisan 2013 tarihinde kurulan FCA, ülkede bulunan kullanıcıları ve piyasaları korumak adına çeşitli kararlar alır ve sağlıklı bir piyasa rekabet ortamının yaratılmasını hedefler. Ülkede bulunan yaklaşık 60 bin firmaya hizmet sunan regülatör, aynı zamanda binlerce şirkete de danışmanlık hizmeti vermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!