Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD 16 Milyon Dolarlık Bitcoin’e El Koydu

Darknet üzerinde uyuşturucu satanlara ait olduğu ifade edilen 392 adet Bitcoin (BTC) için ABD mahkemesi el koyma emri çıkardı. Açıklamalara göre, satıcılar 16 milyon dolar değerinde Bitcoin kazanırken 600 bin dolarlık kara para da akladı.

ABD’de federal savcılık 392 adet Bitcoin‘e el koyma kararı aldı. Business Insider haberine göre kararın açıklandığı sırada bunların değeri 16 milyon dolardı. Açıklamalara göre, 2014 – 2019 yılları arasında darknet üzerinde uyuşturucu satıcılığı yapanlara ait olan bu kripto paralar, Ocak 2019 tarihinden beri ABD polisi tarafından tutuluyor. 29 Aralık’ta hak kaybı üzerine çıkan mahkeme kararıyla birlikte tekrar gündeme gelen olayda, ele geçirilen Bitcoin, tekne ve ruhsat “davalı” olarak nitelendirildi.

Mahkeme, “Davalılar, ABD polis teşkilatının gözetimindedir ve dava süresince mahkeme emirlerine tabi olacaktır.” dedi.

Haberde, uyuşturucu satıcılarının 2014 yılında darknet üzerinde satış yapmaya başladıkları, bu satışlardan aylık 250 bin dolar değerinde Bitcoin kazandıkları belirtildi. Aynı zamanda, uyuşturucu satıcılarının paralarının büyük bir kısmını Bitcoin’de tuttuğu söylendi. Bunun yanı sıra, satıcıların balıkçı teknesi ve balıkçılık ruhsatı alarak 600 bin dolar para akladıkları ifade edildi.

El koyulan Bitcoin’lerin değeri 10 kat arttı

Ocak 2019’da ele geçirilen 392 Bitcoin’in değerinin 10 Ocak 2021 fiyatı olan 41 bin dolar seviyesinden hesaplandığında 16 milyon dolara eş değer olduğu bilgisi verildi. Bitcoin’in Ocak 2019 fiyatı ise 3 bin 400 dolar seviyesinde. Bu da ele geçirilen kripto paranın 10 kat değerlendiğini gösteriyor. Ayrıca, el koyulan Bitcoin’lerin soğuk cüzdanda saklandığı da paylaşılanlar arasında bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!