Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

24 Saatte İki Buçuk Milyar Dolar Tasfiye Oldu

Bitcoin fiyatının 35 bin dolara düşmesi ve kripto para piyasasının yüzde 13 oranında küçülmesi vadeli işlem piyasasını sert vurdu. Bybt verilerine göre 24 saat içerisinde tasfiye olan pozisyonların toplam değeri iki buçuk milyar dolara dayandı. Toplamda 241 binden fazla kripto para trader’ının bundan etkilendiği aktarıldı.

Bitcoin’in yüzde 15, Ethereum’un yüzde 18, XRP’nin yüzde 22 oranında değer kaybetmesi ile kripto para piyasasından 170 milyar dolar silindi. Bu, Bitcoin’in Mart 2020’den bu yana gördüğü en sert düşüş oldu. Ölçeğiyle tartışmaya yol açan bu hareketlilik, birçok vadeli işlem trader’ına zarar verdi.

İki buçuk milyar dolar tasfiye oldu

Bybt verilerine göre son 24 saat içerisinde tasfiye olan kripto para pozisyonlarının toplam değeri iki buçuk milyar oldu. Bunun bir milyar dolarlık kısmı dört saatlik zaman dilimi içerisinde yaşandı. Tasfiye olan pozisyonların yüzde 88’i uzun pozisyondu.

Bu tasfiyelerin büyük kısmı Binance kaynaklı oldu. Borsa verilerine göre 24 saat içerisinde Binance’te 919 milyon dolar, Huobi’de 531 milyon dolar değerinde pozisyon tasfiye oldu. Kripto para piyasasındaki hareketlilik 240 binden fazla kişiyi etkiledi.

Artçı dalgalar gelecek mi?

295 milyar dolarlık Guggenheim Partners’ın yatırım uzmanı Scott Minerd, bu düşüşün devamının gelebileceğini açıkladı. Minerd Twitter hesabından yaptığı paylaşımla “Bitcoin’in sergilediği yükseliş kısa vadede sürdürülebilir görünmüyor. … Piyasadan çıkma vakti.” yorumunda bulundu.

Minerd 16 Aralık tarihinde yaptığı açıklamalarda bitcoin fiyatının 400 bin dolara kadar çıkabileceğini ifade etti. Onun bu yorumun ardından böyle bir açıklama yapması kimilerince şüpheyle karşılandı. Cantering Clark olarak tanınan bir türev yatırımcısı, Minerd’ın yaptığı düşüş uyarısına atıfta bulunarak bunun küçük yatırımcıyı korkutmak için yapılmış olabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!