Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Schiff, Bitcoin(BTC) Düşüşünün Verdiği Fırsatı Kaçırmadı

Bitcoin (BTC) son 24 saat içerisinde %20 ve üzerinde düzeltme yaşadı ve fiyat 40.000 dolar bandından 30.000 dolar bandına kadar çekildi. BTC/USD paritesi basın saati itibarıyla ise son 1 saat içerisinde %4,1 yükseliş sergileyerek 32.995 dolara kadar yükseldi. Ünlü altın yatırımcısı Peter Schiff ise aylardır devam eden yükseliş sonrasında bu düşüş fırsatını kaçırmayarak BTC’yi eleştirdi.

“Bitcoin bir değer saklama aracı değil” 

Yıllarca Bitcoin’e karşı aldığı tavır ile bilinen Schiff, 40.000 dolar seviyelerinden başlayan düşüş hakkında yorum yapma fırsatını kaçırmadı. BTC fiyatının 8 Ocak tarihinde 42.000 dolar seviyesine yakın bir bölgeden işlem gördüğünü ifade eden Schiff, 11 Ocak tarihinde ise bunun 30.000 dolara çekildiğini belirtti.

Ünlü yatırımcı Bitcoin’in değer saklama aracı olarak görülmesini eleştirdi. Schiff’e göre 2 gün içerisinde %28 düşüş yaşayan bir varlık, güvenli liman olarak görülemez. Bunun güvenli yatırımın yanı sıra aynı zamanda enflasyona karşı bir sigorta görevi göremeyeceğinin altını çizen Schiff, Bitcoin’i “kumar oynamak” ile bir tuttu.

Bitcoin ve altın fiyatının karşılaştırması 

Altın yatırımcısı, “Bitcoin ile kumar oynamak istiyorsanız Bitcoin alın” ifadesini kullandı. Schiff, enflasyon karşısında parasının değerini korumak isteyenlere ise altın alım tavsiyesinde bulundu. ONS altın fiyatı 5 Ocak 2021 tarihinden 11 Ocak 2021 tarihine kadar ise yaklaşık olarak %5 düşüş yaşadı. Altın piyasasının toplam değerinin 11 trilyon dolar üzerinde, Bitcoin’in ise basın saati itibarıyla 617 milyar dolar seviyesinde olduğu görülüyor. Sadece bu veriye göre bile altın piyasasının toplam değeri Bitcoin’in toplam değerinden yaklaşık 18 kat daha büyük. Bir varlığın piyasa değeri ne kadar fazlaysa bunun büyük hareketler sergilemesinin o kadar zor olduğu düşünülecek olursa,  Bitcoin’e kıyasla altın fiyatının bazı durumlarda çok daha volatil ve dengesiz olabileceği sonucu ortaya çıkıyor.

Schiff Aralık 2020 başlarında ise Bitcoin boğalarına “hemen sevinmeyin” mesajı vererek bu düşüş anını beklediğinin sinyalini verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!