Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Schiff Bitcoin Boğalarına Seslendi: Hemen Sevinmeyin

Altın yatırımcısı Peter Schiff, yeniden Bitcoin yatırımcılarını hedef aldı ve bu sefer boğalara seslendi. Boğaların BTC’de görülen yükselişe hemen sevinmemesi gerektiğini ima eden Schiff, fiyatın çift tepe formasyonu oluşturabileceğine dikkat çekti.

Bitcoin eleştirileriyle tanınan ünlü yatırımcı Peter Schiff, Twitter’da Bitcoin boğalarını hedef aldı. Üç yılın ardından boğaların kutlama yaptıklarını söyleyen Schiff, BTC’nin yaptığı yeni zirveye değindi. Ünlü yatırımcı şunları söyledi:

Bitcoin boğaları kutlama yapıyorlar, çünkü 3 yılın ardından Bitcoin nihayet yeni bir zirve yapmayı başardı. Fakat boğalar bu yeni zirvenin koca bir çift tepe oluşturmadığı konusunda nasıl bu kadar emin olabiliyorlar? Belki de gerçek bir kırılma onaylanana kadar kutlamaları ertelemeliler.”

Peter Schiff’in bahsettiği çift tepe formasyonu, trend dönüş formasyonlarından bir tanesidir ve yükseliş trendi sonrasında ortaya çıkar. Tepe oluşurken fiyat ve işlem hacmi yükselir, ardından tepe noktasına ulaşıp düşmeye başlar ve dip oluşur.

Schiff’in yaptığı bu paylaşım, popüler isimler de dahil olmak üzere birçok kişinin tepki göstermesine sebep oldu.

Peter Schiff’e tepki yağdı

Kripto para yatırımcısı CryptoBull, Peter Schiff’in gönderisini altına uyarlayarak tepki gösterdi. Yatırımcının gönderisi çok sayıda beğeni aldı.

“Altın boğaları kutlama yapıyorlar, çünkü 10 yıl sonra altın nihayet yeni bir zirve yapmayı başardı. Ama boğalar oluşan yeni zirvenin devasa bir çift tepe oluşturmadığından nasıl bu kadar emin olabilirler? Belki de gerçek bir kırılma onaylanana kadar kutlamaları ertelemeliler.”

Analist MMCrypto, Schiff’e teknik analiz dersi verircesine “teknik bilgileri öğrenyorumunu yaptı. Yatırımcı Rich Rogers da tepki verenler arasında. Rogers, Schiff’e şunları yazdı:

“Bitcoin’i fiyat eğrisine göre değerlendirmek için henüz çok erken. Asıl benimseme (adoption) eğrisine bakmalıyız. Benimsenme oranı arttıkça fiyat kendiliğinden artacaktır. Bugün Bitcoin’e yatırım yapan ülkeler, şirketler ve kişiler 3 yıl öncesine göre önemli ölçüde artış göstermeye devam ediyor.”

Dan Held ise daha önce de Schiff’in gönderisine cevap olarak yollamış olduğu bir fotoğrafı tekrar paylaştı.

bitcoin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!