Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Hangi Ülkede Nasıl Başarılı Olunacağını Açıkladı

Fintech ve blockchain devi Ripple yeni yayımladığı bir rapor ile birçok ülke için yeni ve teknolojik finansal düzende nasıl başarıya ulaşabileceklerine dair ipuçları verdi. XRP’nin üreticisi olan Ripple bu raporda birkaç farklı kıtaya yayılmış ülkeleri değerlendirdi. Raporda Türkiye’ye ise yer verilmedi.

Ripple şirketi, yayınladığı bir rapor aracı ile dijital para transferi süreçlerinde yeniliklere adapte olmak ve bu yarışta öne geçmek için bazı tüyolar paylaştı. Ülkeleri kendi standartlarına ve kullanıcı tabanlarına göre inceleyen Ripple, 10’dan fazla ülke için başarıya giden yolda odaklanılması gereken güçlü yanların altını çizdi.

Blockchain geleneksel sistemlerin eksiğini gideriyor

Ripple raporda, dijital para transferi sürecinin yapı taşı olan geleneksel mesajlaşma ağlarının yavaş olduğunu ve ödeme sürecinde şeffaf bir görünüm vermediğini öne sürdü. Bu ağların yapı olarak sınırlı olduğuna değinen rapor, bankalar ile yürütülen süreçlerin oldukça uzun ve acılı olduğunu da belirtiyor.

Rapora göre tüm bu eski sistemden kaçmak için en iyi çözüm blockchain teknolojisi olarak gösteriliyor. Ripple blockchain tabanlı ödeme sistemlerinde hem birlikte çalışılabilirlik durumunun avantajlarından faydalanılabileceğini hem de daha düşük maliyetler ile işlemlerin gerçekleştirilebileceğini savunuyor. Her bir bölgenin kendi dinamikleri olduğunu savunan Ripple, bu yeni blockchain tabanlı sistemde başarı sağlamak için ülkelerin izlemesi gereken temel noktaları açıkladı.

Avrupa

  • SEPA (Single Euro Payments Area): Euro kullanan bu bölgede avantaj elde edebilmek için gerçek zamanlı ödemeleri destekleyici “SEPA Instant” geliştirebilir.
  • Polonya: Hız faktörünün öne çıktığı Polonya’da düşük değerdeki ödemeler için ELIXIR’in yerine Express ELIXIR’i tercih edilebilir.
  • Birleşik Krallık: Kullanıcıları birçok avantaj sunacak şeffaf, gerçek zamanlı ve düşük maliyetli ödemeler sağlamak için FPS’ye bağlanılması gerekiyor.

Asya

  • Hindistan: Maliyet bilincine sahip bir müşteri tabanı oluşturmak amacıyla rekabete dayanan fiyatlar ile en iyi ödeme deneyimini sunmak için çalışılmalıdır.
  • Filipinler: Rehin dükkanları tarafından sağlanan nakit ödemeler, Filipinler için öncelikli bir havale kanalı olarak görülebilir.
  • Tayland: Ülkede verimli ve hızlı havale ödemeleri için PromptPay tercih edilebilir.

Kuzey Amerika

  • Meksika: Kur dalgalanmalarına karşı koymak için Meksika’ya yapılan ödemeler sırasında likidite yöntemini optimize etmek önemlidir.
  • Amerika Birleşik Devletleri: ABD’deki kullanıcı tabanı için FX ve USD ödemelerinde, fiyatlandırmada ve ödeme sürecinde şeffaflık sağlanması gerekmektedir.

Güney Amerika 

  • Arjantin: Marjı korumak için döviz regülasyonlarının ve likidite yönetiminin önüne geçilmesi önemlidir.
  • Brezilya: İş kullanım durumunu başarıya ulaştırmak için FX ortağı bulunan yerel bir kliring firması ile çalışılabilir.
  • Kolombiya: Kolombiya için gerçek zamanlı bir uzlaşma ve kesinlik sağlamak en önemli faktörlerdendir.
  • Peru: Nüfusun yarısının bankalarda bir hesabı olmadığı bilindiğine göre, nakit ödemelere erişim stratejileri bu ülkede fazlasıyla önem arz ediyor.

Afrika

  • Nijerya: Ülkenin sıkı bir şekilde kontrol edilen FX piyasası ve çoklu paralel oranlar göz önüne alındığında, FX ve ödeme sağlayıcı setinin mükemmelleştirilmesi önemlidir.

Avustralya

  • Avustralya dijital ödeme sistemlerinde başarıya ulaşmak için, sınır ötesi ödemelerin doğrudan işlenmesi yaygınlaştığında NPP’ye bağlanmaya hazır olmak için adımlar atabilir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!