Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Yatırımcılarına Litecoin (LTC) Uyarısı: Bu, Bitcoin’e (BTC) Bir Saldırıdır

Kasım ayı itibarıyla Bitcoin’in (BTC) ve kripto para sektörünün hareketlenmesi, uzun süredir sessizliğini koruyan Litecoin için de “can suyu” oldu. Litecoin fiyatı 50 dolar bandından bir anda 90 dolar bandına kadar yükselmeyi başardı. Ancak ünlü analist Qiao Wang ise piyasaya yeni giren altcoin yatırımcılarını, Litecoin’e karşı uyardı.

Wang’den ağır Litecoin eleştirisi 

Wang, özellikle yeni yatırımcılara seslenerek, Litecoin’in “Bitcoin’e direkt bir saldırı” olduğunu vurguladı. Peki Wang’in bu açıklamalarının altında tam olarak ne yatıyor? Charlie Lee tarafından geliştirilen Litecoin, aslında Bitcoin’in bir tamamlayıcısı olarak görülmekteydi. Lee, yaptığı birçok açıklamada LTC’nin “Bitcoin’in altınının gümüşü” olduğunu bizzat vurguladı. Lee’nin LTC’yi piyasaya sürmesindeki asıl hedefin ise kısıtlı olan BTC işlem kapasitesinin yarattığı açığı, daha hızlı ve fazla işlem ile kapatmaktı.

LTC, BTC’den daha hızlı değil

Ancak Wang bunun doğru olmadığını ve LTC’nin BTC’den hızlı olmadığını ifade etti. Bunun “Bitcoin’in altınının gümüşü” de olmadığını ifade eden Wang, LTC’yi tam anlamıyla topa tuttu. LTC’nin hiçbir ekstra özelliğe sahip olmadığını ima eden Wang, yine de para kazanıldığı müddetçe “bu işe yaramaz coin’i alıp satmanın” sorun olmayacağını belirtti.

Charlie Lee ise 2019 yılında yaptığı bir açıklamada LTC bloklarının BTC bloklarından 4 kat daha hızlı olduğunu vurgulamıştı. Yine de Charlie Lee’nin 2017 rallisinin devamında bütün LTC’lerini tepeden satması, ağa dair bütün güveni yerle bir etti.  Litecoin 2020 yılına hızlı bir giriş yapsa da 2019 yılında hash oranının %75’ini kaybetmiş ve alarm verilmesine yol açmıştı.

Goldman Sachs’in eski yöneticilerinden olan ve artık bir Bitcoin boğası olarak bilinen Mike Novogratz ise Wang’i onaylayan bir tweet attı.

Wang’i “akıllı adam”  olarak nitelendiren Novogratz’a ise birçok olumlu tweet ile cevap verildiği görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!