Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Litecoin Blokları Bitcoin’den Dört Kat Daha Hızlı”

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Litecoin’in ağdaki hash oranı aniden düşse bile herhangi bir sorun yaşamayacağını söylüyor.

Kripto para dünyasının en büyük ağlarından biri olan Litecoin bundan kısa bir süre önce halving yaşamış ve ağdaki blok ödülleri yarı yarıya düşürülmüştü. Charlie Lee bu halvingin Litecoin için epey faydalı olduğunu düşünüyor.

“4 Kat Daha Hızlı”

Charlie Lee bundan birkaç saat önce kendi sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşarak Litecoin’in güncel durumundan bahsetti.

Litecoin’in hızı hakkında konuşan Lee Litecoin’in şu anda Bitcoin’den dört kat daha hızlı olduğunu söylüyor. Lee’ye göre Litecoin bu hız sayesinde ağdaki hash oranı aniden düşüş yaşasa bile bu süreci herhangi bir sorun yaşamadan atlatabilir. Kendisinin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Litecoin blokları Bitcoin’den dört kat daha hızlı oldukları için (Litecoin ağı) hash oranındaki ani bir düşüşe karşı daha dayanıklı durumda. Eğer ağdaki hash oranının yüzde 75’i bir gecede ortadan kalkacak olsa Litecoin iki hafta boyunca Bitcoin gibi işler (10 dakikada bir blok), sonra zorluk oranı yeniden ayarlanır ve her şey normal seyrine döner.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment