Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Banka Regülatörü: Bitcoin’i Yasaklamayacağız

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı olan OCC’nin yöneticisi Brian Brooks, katıldığı CNBC yayınında ABD’nin Bitcoin’i yasaklamak gibi bir planının olmadığını açıkladı. Ülkedeki kripto para regülasyonlarının geleceği hakkında konuşan Brooks, kripto para sektörünün önümüzdeki birkaç hafta içerisinde “iyi haberlerin” beklediğini söyledi.

ABD’de Hazine Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Office of the Comptroller of the Currency (OCC) Başkan Vekili Brian Brooks, kripto para takipçilerine müjdeli haberler verdi. Kripto para sektörü bu hafta STABLE adlı yasa tasarısı ile çalkalanmışken Brooks ABD’nin Bitcoin’i yasaklamak gibi bir niyetinin olmadığını açıkladı.

“Bu işi mahvetmemeye çalışıyoruz”

Coinbase CEO’su Brian Armstrong geçen hafta Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Hazine Bakanlığı’nın yeni bir kripto para tasarısı hazırladığını iddia etti. Armstrong bu iddiasında kişisel kripto para cüzdanlarının kullanımına bazı kısıtlamalar gelebileceğini söyledi.

ABD’deki ulusal bankaları denetlemekle yükümlü olan ve Hazine Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan OCC’nin Başkan Vekili Brian Brooks, CNBC’nin Squawk Box programına katılarak bu iddiaları yorumladı. Brooks kripto paralara karşı radikal bir adım atılmayacağının mesajını vererek şunları söyledi:

“Bu işi düzgün bir şekilde halletmeye ve mahvetmemeye çalışıyoruz. Para aklama ve terörizm finansmanı gibi faaliyetleri önlemeye çalıştığımız için Bitcoin ve diğer kripto paralara özel bir şebeke oluşturmamız çok önemli. Dengeyi tutturacağız ve herkes karlı çıkmış olacak.”

ABD’nin Bitcoin’i yasaklamak gibi bir planı yok

Squawk Box programının sunucusu, Brooks’un bu yanıtı vermesinin ardından ABD’nin gelecekteki regülasyon planları ile ilgili bir soru sordu. Brooks, Trump hükümeti görevden ayrılıncaya kadar kripto paralarla ilgili birçok “güzel haber” geleceğini açıkladı.

Brooks paylaşılacak bu haberlerin bazılarının bankacılık; bazılarının ise kripto paraların yapısı ile ilgili olacağını ifade etti. Güzel haberler geleceğinin teminatını veren OCC Başkan Vekili, ABD’nin kripto para planları ile ilgili şunu söyledi:

“Tehlikeli bir dünyada yaşıyoruz, bunu kabul edelim. Ama kimse Bitcoin’i yasaklamayacak. Kimse bu gibi (finansal) işlem odaklı teknolojileri yasaklamayacak. Bence gelecekteki regülasyonlar insanların zannettiği kadar kötü olmayacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!