Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Forbes Yanıtladı: Bitcoin Dijital Altın Olabilir mi?

Forbes Media’nın başındaki isim Steve Forbes, podcast programında Bitcoin için dijital altın benzetmesinin yapılıp yapılamayacağı sorusunu yanıtladı. Forbes Bitcoin’in bu yılki yolculuğuna ve yükselişindeki etkenlere değinirken, olumsuz yanlarını da sıraladı. 

Forbes Media patronu ve genel yayın yönetmeni Steve Forbes “What’s Ahead” isimli programında Bitcoin’i ele aldı. BTC için bu yıl oldukça parlak olduğunu söyleyen Forbes, yükselişin nedenlerini ve ne anlama geldiğini açıkladı.

Forbes sözlerine kurumsal yatırımcıların artık kripto para birimlerini ve özellikle de Bitcoin‘i bir yatırım sınıfı olarak daha fazla kabul ettiklerini söyleyerek başladı. Forbes genel yayın yönetmeni, Bitcoin’in de kripto paraların kralı olarak ana akımın bir parçası haline gelmeye başladığını belirtti. Dijital paranın da dünyada giderek daha fazla kabul gördüğünü söyleyen Forbes, buna örnek olarak da Çin’in dijital yuanını gösterdi.

Bitcoin yükselişindeki en temel faktör merkez bankası politikaları

Steve Forbes’a göre Bitcoin’in yaşadığı patlamayı körükleye en büyük faktör ise ne benimsenme ne de kurumsal yatırımlardı. Forbes Bitcoin’in bu yılkı inanılmaz performansının arkasında en önemli faktörün Federal Rezerv ve diğer merkez bankalarının izlediği politikalar olduğunu söyledi.

Forbes Media yöneticisi, Fed ve dünyanın dört bir yanındaki diğer merkez bankalarının para basma politikaları ile insanların endişeye kapıldığını dile getirdi. Yatırımcıların Bitcoin’i enflasyona karşı bir önlem olarak gördüğünü kabul eden Forbes, yatırımcının bu yıl BTC’yi daha fazla bir değer deposu olarak görmeye başladığının altını çizdi.

forbes-bitcoin-altin

Peki, Bitcoin dijital altın olabilir mi?

Bitcoin’in gün geçtikçe daha fazla enflasyona karşı bir koruma olarak görüldüğünü inkar etmeyen Steve Forbes, konu Bitcoin’in dijital altın olup olmadığına geldiğinde ise tavrını net olarak koyuyor.

“Bitcoin dijital altın olabilir mi? Henüz değil.”

Bitcoin’in henüz dijital altın olabilecek seviyede olmadığını düşünen Steve Forbes, altın yatırımı alışkanlıklarının ve 2 bin yıldır insanlık tarafından kullanılan bu madenin yerini almanın o kadar kolay olamayacağını belirtiyor. Forbes Bitcoin’in altının yerini alması için önündeki en önemli engellin volatilite olduğu vurgusunu yapıyor. Forbes’a göre bir değer deposunun en önemli özelliği altın gibi nispeten sabit bir çizelge göstermesi ve yatırımcısına güven vermesidir. Fakat Forbes’un düşüncelerine göre BTC henüz böyle bir statüyü kazanabilmiş değil.

Bitcoin potansiyele sahip fakat henüz bir değer deposu değil

Trilyon dolarlık Fidelity Investments firmasının dijital varlık yönetim kolu olan Fidelity Digital Assets’in başındaki isim Tom Jessop da Steve Forbes’un açıklamalarına paralel görüşlerini bildirdi. Hessop da Forbes gibi Bitcoin’in düzensiz piyasa oynaklığı sebebiyle henüz bir değer deposu olarak anılamayacağını düşünüyor.

Reuters Küresel Yatırım Zirvesinde konuşan Jessop, Bitcoin’in henüz bir değer deposu olmadığını söylese de geleceğe olumlu baktığını da belirtti. Jessop, bu kadar yatırımcının Bitcoin’i enflasyona karşı bir koruma olarak tercih etmenin göz ardı edilemeyeceğini de kabul ederek BTC’nin değer deposu olma yolunda büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!