Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı İçin Bu Seviyede ‘Savaş’ Çıktı

Kripto para analistlerine göre Bitcoin (BTC) boğa ve ayıları birbirleriyle savaşmaya başladı. Büyük borsalardaki işlem emirlerini analiz eden isimler, 36 bin dolar düzeyinde adeta bir savaş çıktığını dile getirdi. 

Düne kıyasla yükselen bitcoin fiyatı 12 Ocak’ta 36 bin doları zorladı ancak aşamadı. Three Arrows Capital CEO’su Su Zhu, bunu borsalardaki genel görünüme atıfta bulunarak açıkladı. Zhu’nun açıklamasına The Block ekibinden destek geldi.

36 bin dolarda savaş çıktı

11 Ocak günü kripto para borsalarında büyük bir hacim artışı görüldü. Coinbase’in borsadaki satış işlemleri sonucunda neredeyse 10 milyar dolar hacimle rekor kırdığı öğrenildi. Bitcoin fiyatı bu satış dalgasının küçülmesiyle 35 bin dolara çıktı.

Three Arrows Capital yöneticisi Su Zhu, bitcoin’in önündeki engelin 36 bin dolar olduğunu açıklayıp “36 bin dolar seviyesinde efsane bir savaş var.” yorumunu yaptı. The Block ekibinden Larry Cermak Bitstamp ve Coinbase borsalarındaki işlem emirlerini inceleyip 36 bin 600 dolar noktasında devasa bir satış duvarının oluştuğunu gözlemledi. Bu, Zhu’nun bahsettiği savaşın yansıması niteliğinde.

coinbase-bitcoin-btc-usd-dolar-borsa
Coinbase’teki ‘satış duvarı’

Neden 36 bin dolar?

Guggenheim CIO’su Scott Minerd, 11 Ocak günü “Bitcoin’in (son zamanlarda) gösterdiği yükseliş yakın vadede sürdürülebilir değil. … Teknik zirve olması gereken 35 bin dolar seviyesinin üstüne çıkıldı. Piyasadan çekilme vakti geldi.” şeklinde bir açıklama yaptı. Kimileri, 36 bin dolar seviyesindeki satış duvarını bu açıklamaya bağlamakta.

Kimileri bu duvarı türev piyasası ile açıkladı. 36 bin dolar üstünden hazırlanmış opsiyon sözleşmelerinin vadesi birkaç hafta içerisinde dolmuş olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!